"After work" en fredagseftermiddag

    
Hela personalgruppen var hembjudna till kollegan Elisabeth på "after work" denna fredageftermiddag. Vi var en stor skara som dök upp. Levande ljus, musik, drycker av allehanda slag, bröd, ost, pålägg , jordgubbar, lakrits, choklad och många andra godsaker var framdukade då vi kom i samlad skara. Det kändes väldigt trevligt att avsluta arbetsveckan på detta sätt.
"After Work" har vi i och för sig varje vecka, men den kan se väldigt skiftande ut. Oftast gå vi ut många tillsammans, eller bara några,för att fika och senare äta middag och det finns alltid en senare fortsättning för de som orkar och vill....Men det kändes verkligen "mysigt", för att använda vännen Karolinas uttryck,( numer hemrest och bosatt i Stockholm) att bli hembjudna till Elisabeth.
Jag var ganska trött, tyvärr och åkte hem redan tidigt. Men jag antar att det yngre gardet fortsatte i kvällen och natten....


Värdinnan Elisabeth vid de framdukade läckerheterna.


Skål!


Skål och tack för att vi fick komma! Jättetrevligt!


Vi är också med och skålar!

När jag kom hem och in i vår entré så hade de börjat att pynta inför det Kinesiska Nyåret, som infaller natten mellan den 25 och 26 februari. Och pyntandet är i gång överallt, vart man än ser. Nyåret är ju den största högtiden här.


Vår entré med en av tjejerna i receptionen. Observera allt det röda!
 
Enligt den gamla legenden fanns det ett odjur vid namn Xi. Han sades sova hela året men en natt  om året var han vaken för att äta.
Det var den näst sista natten på året. Han var glupsk och åt allt som kom i hans väg; både människor och djur.
Alla människor var rädda för Xi. Men det fanns tre saker som Xi själv var rädd för; högt ljud, röd färg och ljus. Så  innan Xi vaknade upp började människorna klä sig i rött, hänga upp lyktor som var tända både dag och natt, samt pryda sina hem med röda saker.
När 12 slaget så närmade sig började människorna att smälla smällare och skjuta raketer, allt för att skrämma bort Xi. Alla var vakna hela natten och det är man än idag.
 Denna Nyårsnatt kallas för Chu Xi ye. Idag tror ingen på Xi, men man har  ändå fortsatt att hänga upp röda lyktor, smycka sina hem i rött, samt verkligen smälla smällare och skjuta raketer. Det är inte som hos oss, att detta pågår 30 minuter vid 12 slaget. Nej oh nej.... Detta med smällare och raketer pågår rejält i ett flera veckor. Mycket ljud ska det vara. Beijing känns då nästan som en krigszon. Men det är bara Nyårsfirandet. Och det är sannerligen rejält.
 
Anonym

Det är konstigt det där. Trots att jag bott hemma i ett år nu så drabbas jag ändå allt som oftast av tanken -Finns det livet kvar? när jag läser din blogg. Konstigt att se de människorna som man har upplevt så mycket med och som man tycker så mycket om göra saker och att jag inte är med. Det ser ut som att ni hade en väldigt mysig after work. Och Ditte!!! det där med att ordna i din garderob och vin på balkongen låter bara sååå mysigt, jag är på... Kram

Susanne

Vilken trevlig "after work" det såg ut att vara.

Kul att läsa om det kinesiska nyåret. Tror du skrev om det förra året också, men jag kommer ändå inte ihåg. Bra att bli lite uppdaterad. Hör ju till allmänbildningen att känna till detta firande och varför.

Det känns som om jag är med när jag läser din blogg. Jättekul att du skriver så ofta.

Ha en trevlig helg.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: