V.I.P.

    

Lite av vårkänsla i luften, +10 grader. Dagen är som gjord för en långpromenad. 
Dagens rubrik kan tolkas på lite olika sätt. Det kan stå för  Vår i Peking.


Uteserveringen i vårt hus är öppnad, åtminstone för dagen.


Ån  som rinner i närheten av oss har tinat upp och badet har kommit i gång.

Det kan också vara slutet av nyårsfirandet..... Här har det nu varje kväll och natt i veckan kännts som ett belägrat  område. Säkert har det varit så sedan nyårsfirandet inleddes, men då var vi i Vietnam och slapp känna oss som om vi vore i ett helt krigshärgat område. Här är det mycket buller och ljud som är viktigt.
På vår promenad idag såg vi en äldre herre med portfölj som på eftermiddagen ägnade sig åt att skjuta raketer. De var inte särskilt vackra, de lät väldigt mycket och de skrämde slag på hundarna som råkade att befinna sig i närheten. Förhoppningsvis är detta sista kvällen och natten detta år som jag kommer att känna mig förflyttad till en krigszon. Jag behöver min nattsömn!

Under vår promenad idag så blev vi VIP kunder i en matvarubutik;BHG Market. I ett ganska nytt, stort och exklusivt shoppingcenter, SOLANA, en rask promenad på 30 minuter från oss, fanns denna butik i bottenplanet. Vi hann knappast komma in där och plötsligt dök det upp en man och ville meddela oss att vi var VIP kunder. Tack så mycket! Förutom två medlemskort fick vi också en penna. Jag tror att det fungerar som ett ICA kort. Man får viss bonus och en del extraerbjudanden. Hur som helst berkade butiken bra. Ett stort sortiment av både kinesiska och västerländska varor fanns att tillgå.


Våra VIP kort.

Givetvis fanns också en fisk och skaldjursavdelning. Här kan man få fisken helt färsk, vilket  är möjligt i många matvaruaffärer


Ja, vilken ska jag ta...?

Vi befinner oss ju ni i kons/ oxens ( nötkreaturens) år. Och eftersom jag är en sådan, här i Kina, måste den ju också få vara med på bild denna VIP dag.