Tålamod Ditte, tålamod...

    
Jag har verkligen blivit mycket bättre på att vara tålmodig under tiden som jag varit här. Jag lovar....
Igår höll jag på med att boka en resa till mitten av mars, till ganska hemlig ort. Ja, det var inget förhastat. Jag har nogsamt tagit in offerter från mängder av resebyråer i stan. Men, riktigt det jag ville ha kunde ingen riktigt presentera till det pris jag var villig att betala. Konstigt!
Nåja, tog saken i egna händer. Försökte så med internetbokning hos ett företag som heter E- Long. Har bokat med dem tidigare. till mitt tilltänkta resmål gick det inte att via internet få fram något pris. Jag försökte flera gånger. så plötsligt dök ett pris upp. Tackar för det. Försökte vara flink och snabbt boka. Fyllde i alla uppgifter mycket noga. Men, när detta moment var klart var det vissa fält som inte kunde fyllas i. Puh! Ringde firman. Ingen som talade engelska och min kinesiska räcker då inte för att beställa flygbiljetter. Ringde upprepade gånger, men gav upp till sist.
Bokade då med ett annat företag. men där skulle biljetterna hämtas och de var dessutom dyra. Mmmmm, vad göra? Inget! Absolut inget!
Gjorde idag ett nytt försök med E- Long via datorn. När så allt var ifyllt och klart ochjag tryckte på sänd, så kom det upp "sidan kan inte visas". Tålamod, tålamod,,,,,
Ringer firman och lyckas boka två biljetter. Skönt. Bokar också nästa flight till vår slutdestination. Jag får en prisuppgift som jag tycker är ok. Bestämmer att biljetterna ska levereras hemma hos oss runt 16.30. Bra! Kommer så ihåg att avboka de redan igår  bokade biljetterna. Får i väg ett mail i all hast till den resebyrån och avbokar. Tur man har raster på jobbet!

Väl hemma efter arbetsdagens slut, ringer telefonen och meddelar biljettleverans. Bra! Går noga igenom biljetterna. det verkar vara ok. Men priset på sista sträckans biljetter är alltför högt. Inte vad jag kommit överens om. Ringer E-Long och meddelar att jag bara ska ha en sträcka och bara betala för den. Inga problem!

Ger mig på nytt i kast med internetbokning.Denna gång via ett flygbolag som säljer biljetter till vår slutdestination. Håller andan för att det ska finnas platser och till ett bra pris. Och!!! Jag lyckas!!! Härligt! Får se om det håller i slutändan. Men i skrivandets stund så är jag både nöjd och belåten med mina bokningar.
Tur att man inte jobbar på accord!!! Och tålamod har jag....

På vägen hem denna fredag eftermiddag går jag förbi en av de stora kinesiska skolorna i vårt område . Alla barn och de är många ska hämtas av föräldrar eller andra anhöriga till helgen. Många barn bor dessutom på skolan i veckorna och ska till sina hem till helgen Här krävs också tålamod, jag lovar, både av bilister och fotgängare.


Trångt!


Alla på en gång!


Bara att tuta....