I skottgluggen

    

Det är sista kvällen/natten på det kinesiska nyårsfirandet. Det märks då verkligen. Här har det smällt som om det vore krigszon de senaste timmarna. Det smäller oupphörligen mellan husen.
Undrar vad man gör med alla skotträdda hundar? Eller också har de vant sig och tar det med ro.
Denna dak kallas för "The Lantern Festival" och avslutar alltså det långa nyårsfirandet som inleddes natten mellan den 25 och 26 januari i år. I kväll och natt passar man då på att riktigt skjuta av sig till nästa nyårsfirande. Här har funnits stånd överallt där man kunnat köpa raketer och smällare. Undrar så hur mycket pengar som lagst på detta?
Skräpigt blir det

Hemma i lilla Sverige nöjer man sig med lite raketer; för det är lite, jämförelsevis,på nyårsafton. Här smäller det i flera veckor.Och det smäller som sagt rejält. Här är det inte det vackra som är viktigast. Nej då, det ska låta så att man skrämmer bort odjuret. Men det var länge sedan man trodde att det fanns ett sådant som var rädd för höga ljud, ljus och den röda färgen.
Jag undrar just om ens mina öronproppar kan vara till någon nytta i natt. Men sen är det förhoppningsvis slut på att befinna sig i skottgluggen. Periodvis låter "smatterbanden" som rena kulsprutsattackerna.

För att  vila mina nerver så har jag ägnat aftonen åt mer jordnära ting. Jag har letat resor och jag har också ägnat mig en stund åt min kinsiska läxa. Måste nog tillstå att jag prioriterade resorna.
Den 18 mars bär det av igen. Riktigt vart är ännu under pågående förhandlingar.........Men det kommer att bli helt perfekt..

Vi firade "The Lantern Festival" hemma genom att tända v några av  hustes lyktor inomhus och se skjutandet som pågår genom fönstern. Lugnast så!