"Homedelivery"

    
För en tid sedan deltog jag i en tävling som resebyrån TUI här i Kina ordnade. Vinsterna kunde vara presentcheckar eller andra trevligheter som behövs vid resor. Det gällde att fylla i lite svar på olika resefrågor. Jag gjorde detta, via intenet, klickade på sändknappen och glömde sedan bort det hela.
(Även hemma har jag med glädje, ofta på mornarna, på väg till jobbet i bilen, ringt in till olika frågetävlingar. Ibland har jag kommit fram och då vunnit mindre priser som prenumerationer på resetidningar, kaffekoppar, handdukar, ägg och en lyxkryssning till Tallin. Den fick jag visserligen kämpa för, en hel vecka, var morgon i radio. Men det var det värt!
Via mail fick jag häromdagen veta att jag vunnit ett pris i TUIs tävling. Det kunde hämtas personligen eller bli hemskickat. Jag valde hemleverans.
Idag kom det. Nja, inte paketet i sig utan en avi. Paketet skulle hämtas på posten. Med avin i högsta hugg stegade jag hoppfullt in och lämnade fram den i en lucka som jag tyckte såg lämplig ut. Men det krävdes pass/legetimmation för att få ut något paket. Passet hade jag hemma så jag föreslog att mina kopior på pass och visum som jag hade med mig
kunde duga. Damen i luckan instämde inte i detta. Jag tog då genast fram mina papper och en man skyndade till undsättning. Dessa kopior av dokumenten fick duga och jag fick paketet i min hand.


Undrar vad det kan vara?

Så jag fick själv alltså bära he paketet. Annars är det väldigt vanligt här att det mesta kan levereras hem till din dörr; flygbiljetter, mat, varor från affärer, blommor och mycket annat.
Vad var det nu i detta vinstpaket? Nyfikenheten var stor. Jag älskar paket.


Innehållet i paketet.....

En blå TUI keps, ett blått paraply, en gul kasse, två gula namnlappar till väskor, en gul vattenflaska samt ett gult biljettfodral i plast. Så om ni ser mig med någon/några av dessa prylar, så vet ni precis.....Vid närmare eftertanke så tror jag inte att just den chansen är så stor. Men en vinst var det.

För ett tag sedan gick min armbandsklocka sönder. Den var inköpt i Turkiet för minst fem år sedan, bra och mycket billig. Men nu var den alltså trasig. Den hade ramlat i golvet när vi var i Vietnam.
Har bara saknat en klocka ytterst lite. Behöver ha en på jobbet och pratade med maken om att göra han kunde göra ett klockinköp vid lämpligt tillfälle. Idag var just ett sådant tillfälle och en klocka levererades hem. Jag tror han fick mängdrabatt för han köpte en till sig själv också. Återstår att se om de blir så långlivade. Livslängden på klockor varierar här. Kan ju ha samband med priset.....

Det blev även en tredje leverans hem idag. Den stod jag själv för. Traskade ner till vår lokala "hålet i väggen" restaurant, allmänt kallad 4 kronors. Från början kostade nog några av maträtterna ca. 4 RMB. Nu kostar de något mer, men det är marginellt. Jag lämnade min beställning på tärnad kyckling och grönskaker i stark sås, wokad kål, stekta ägg med tomater och strimlad, tunnskuren, potatis. Allt detta tillräckligt för minst tre personer och betalade 30 RMB, runt 36 svenska kronor. Maten packades i min medhavda kasse och jag levererade maten hem till oss. Snabbt, lätt och mycket gott.
Jag ser fram emot att kanske tll våren att på kinesiska kunna ringa och göra olika matbeställningar till restauranger och få de hemkörda. Men då får man också vara beredd på att det kan bli fel. Det kinesiska uttalet är svårt och många ord har samma betydelse. Det är just betoningen som kan skilja mycket. Men jag hoppas på att träning ska ge färdighet. Kanske är det att hoppas alltför mycket i detta fall? Men man måste sikta högt!


Middagen serverad.