Fredagen den 13/2-09

    
Visst har det varit fredag den 13/2 hela dagen och nu är det kväll här. Jag är snart på väg mot sängen för tidigt, jättetidigt, redan klockan 05.10 ska vi sitta i en taxi på väg ut till Capital Airport. För i morgon ska Anna, den äkta hälften och jag flyga nästan så långt norr ut som det går i Kina, till Harbin, vid den ryska gränsen. Vi ska nämligen på festival i helgen, isfestival.
Eftersom jag nog anser att våren är på väg här i stan med en del plusgrader, längre dagar och viss tendens till lite knoppar på några buskar så känns det något besynnerligt att packa allt i vinterkläder jag har. Men nu pågår resan bara i två dagar, vi är hemma igen sent söndag kväll. Det ska bli fantastiskt spännande ochroligt att se denna festival. Vi försökte få biljetter och komma dit förra året, men då lyckades vi inte. Tack Anna, för att du lyckats med att ordna allt!


Viss knoppning kan skymtas. Titta noga!

I morgon är det ju alla hjärtans dag. Jag har nog aldrig funderat över denna amerikanska företeelse innan. Men här är detta, precis som i det "stora landet i väster" en dag där mycket kretsar kring romantiken. Jag förstår inte riktigt; tycker nog att det kan vara romantiskt alla dagar. Men nu ska det ju vara extra denna dag.
Här har jag länge kunnat läsa i de engelskspråkiga gratistidningarna om alla romantiska middagar, resor, extra romantiska hotellvistelser och jag vet inte allt....Hoppas bara att de högt ställda förväntningarna hos många inte bara blir ett platt fall. För romantik måste vara levande även i vardagen, tycker jag.


Konditoriet Tous les Jours är väl rustad för  Alla Hjärtans Dag.

När vi passerade här på eftermiddagen så kunde vi inte motstå frestelsen att köpa ett par bakverk, dock inte med hjärtan på.


Bakverken var inte bara vackra, de smakade bra också.

Apropå den viktiga romantiken.........


Vad säjs om röda rosor på sängbordet och hjärtformad choklad på kudden?  

Så någon otur har inte denna dag än så länge fört med sig och snart är den slut för min del.
Inser att jag behöver vara pigg inför helgens äventyr där uppe i norr och nu tarvar min sömn.