Fredag, vilken underbar dag!

    
Kära Karolina, vän och yngre, "gammal kollega" här på SSB, nu arbetandes i Stockholm. Idag tänkte jag särskilt på just dig. Du brukade alltid sjunga "fredag, fredag vilken underbar dag"..... Jag vet att biten var längre än så, men det är vad jag minns.
Idag när vi, Anna och jag, klev av bussen vid Svenska Ambassaden sken solen och det kändes på nytt som lite vår i luften. Det har det ju faktiskt gjort tidigare i februari också, men idag var det något särskilt. Vi riktigt studsade fram på gatan av yster vårglädje.


Fredag, vilken underbar dag!!!!!!

Promenaden hem innehöll för min del ett stopp hos skräddaren/sömmerskan för att hämta ett par uppsydda bomullsskjortor. Får nog bli ett besök till där i helgen. Bäst att passa på att få kläder uppsydda. Har en fundering på en halvlång jacka i kashmere. En sådan som knappast känns att den är på. Lika bra att slå till genast.

På vår gata var det många som satt på stenmurarna och filosoferade i det vackra vårvädret. Såg verkligen skönt ut.


Undrar vad som avhandlas?

Här har man i gathörnen en längre tid haft försäljning av  färsk ananas. Utbudet av färsk frukt är för övrigt enormt. Så
c -vitaminintaget bör ligga på topp, mycket billiga och goda vitaminer.


Självklart köpte jag en ananas hos "min" försäljare för runt 10 sek.
Alltid roligt att pröva mina kinesiska kunskaper i praktiken.

Denna underbara fredag inhandlades det också lite blommor. I vanliga fall gör jag det på torsdagarna, men glömde i går. (På torsdagarna kommer jag hem till en av ayi nystädad lägenhet och tycker att blommor då hör till.)
Utbudet av färska blommor är stort och efter svenska mått mätt är det också mycket billigt. Vissa sorter kan vara lite svårskötta i vår varma och mycket torra lägenhet, nu vintertid har den legat på runt 27 grader. Puh! Tulpaner vore det inte ens lönt att bära hem....Men liljorna brukar klara sig bra.
Inomhustemperaturen kan vi tyvärr  inte påverka. Det finns inga knappar för sådant. Vill man ha svalare under vintern så får man antingen öppna fönstren eller sätta på ac:n. Vi brukar öppna fönstern....
Värmen sätts på den 1/11 och stängs av den 15/3. Detta sker centralt i Beijing och inte heller huset kan påverka detta.
Det är bara "att gilla läget".


Gott om färska blommor.

Fredag middag? Ja, varför inte en belgisk restaurang denna afton; Morell´s, en belgisk restaurang med gott kött, goda pommes frites och ett gott vin därtill.
Ja, visst är det en underbar dag!
Vad gör ni denna underbara fredag?????