En dag i skidbacken

    

Sol, klarblå himmel, ett par plusgrader, några backar med konstsnö och härlig skidåkning och jag jobbar. Idag var det alltså dags för årets skiddag med de äldre eleverna på skolan. Bussen avgick 08.30 men 18 förväntansfulla juniorer och sju seniorer. Vi var både lärare och föräldrar som inräknades i denna grupp......
Skidområdet Nanshan, en timma på motorväg från skolan var målet. Förväntansfulla var vi allesammans. Jag var mycket förväntansfull över vilka skidor jag skulle få mig tilldelade i år. Förra året fick jag skidor som var ca, en meter långa och de svängde av sig själva per automatik. Ingen sport dierekt! Jag vill i alla fall  ha lite utmaningar när det gäller det mesta och absolut när det handlar om skidåkning.
Barnen fick sina skidor och pjäxor och efter en del byten av utrustning så såg det ut som om det skulle kunna fungera.
Det är nämligen så att har man storlek 38 i skor så finns det "ett paket". Skidor, stavar och pjäxor hänger ihop. Här bryr man sig absolut inte om att ställa in bindningarna efter vikt. Utan det är helt andra faktorer som gäller. Och det kan inte ens jag ändra på.
I år hade jag hyfsad tur. Skidorna var nog runt 145 cm långa( eller korta) en avsevärd längd jämfört med förra årets skidor. Pjäxorna bytte jag ett par omgångar. jag har ju en skadad tå att ta hänsyn till. Att stavarna sedan var i dvärgstorlek fick jag leva med.
Insåg redan innan jag ens börjat att åka att det var bäst att lätta på klädseln. Alltså tog jag ur fleecefodret till jackan. Den fick dessutom förbli öppen.
Alla barn klara och det var dags att ta backarna i besittning tillsammans med barnen. Tursamt nog, så var de flesta eleverna bekanta med både på och avtagning av utrustning, samt invigda i konsten att åka lift.
Tror nog att vi snart ska se "Sällskapsresan 2". Några kommer att skratta igenkännande.
Åkglädjen var stor både bland barn och vuxna.


Beredd!

Skidåkningen i soliga, välpreparerade, backar som var glest befolkade denna förmiddag kändes härlig. Barnen hade roligt och alla vi vuxna likaså.
Lunchen intogs på en solig altan och en liten lunchrast i solskenet är aldrig fel.


Lunchen! Smörgåsarna hade blivit deformerade och var helt platta. Jag hade haft ryggsäcken på i sittliften....


Härligt med lunch i solen!

Tiden går fort när man har roligt. Visst är det så. Bara ett sista åk. Nä, sista åket kör jag aldrig... Det näst sista får det bli i stället. Sedan är det dags att lämna in allas utrustning, vilket är en pärs i sig. Hoppasdes att allas skåpnycklar också skulle vara intakta. ( Man får skåp där skor och annat kan förvaras)
Allt flöt på bra och vi kunde på utsatt tid lämna Nanshan för denna gång. Alla var helt överens om att det varit en riktigt "höjdardag".


Inför näst sista åket, lagom, tom, platt backe.

Strax efter det vi lämnat Nanshan mötte oss denna syn.


 Här kommer ett 15 tal kor gåendes längs vägen. Visst ja, vi har ju kommit in i kons/oxens år. Jag bara glömde...