Åter till Beijing

    
Vaknade väldigt, väldigt, tidigt lördag morgon, klockan 04.00. Två klockor, plus hotellets telefonväckning borde vara tillräckligt.  det fungerade! Raskt på med kläderna, upphämtning av två stycken frukostpåsar i receptionen, utcheckning och prick 04.30 satt vi i vår transport till Saigons flygplats. Denna stora stad, Saigon, med sina runt 8 miljoner invånare, har en flygplats som vore det Malmös. Incheckning och sedan dags för våra frukostpåsar. Kan inte påstå att vi var hungriga i denna arla morgonstund.
Lämnade Saigon 06.30, mellanlandade i Hanoi, transfer, fortsatte till beijing och var hemma på Gongti Bei Lu,redan klockan 15. Då hade vi även ställt fram klockan med en timma till Kinatid.
Tänk att kunna förflytta sig från södra Vietnam och hit på samma tid som det tar mellan Stockholm, Arlanda och Gran Canaria. Alltså från dörr till dörr.... Otroligt!

(Fredagens afton blev lugn, för att inte säja mycket lugn för vår del. Dagen hade vi tillbringat inne i Saigon och kvällen tillbringades i omgivningarna runt och på hotellet. Våra Vietnamesiska pengar var slut och det kändes inte som om det var idé att växla in nya. vi försökte på ett par restauranger att fråga om vi kunde betala i dollar. Det kan man ofta! Men se det gick inte. Våra sista pengar räckte till ett par öl som inköptes. Då återstod det att beställa roomservice på hotellet.
Jag ringde och vår mat levererades upp, precis som man kan se i olika filmer. En man klädd i traditionella vietnamesiska kläder med en kalott på huvudet stegade in 15 minuter efter min beställning. haan lyfte av locket på vår mat...Ja, det var ju inte de himmelska dofterna som spred sig. Nja, snarare någon lukt vi kände igen. Vi hade kvällen till ära beställt hamburgare.... Ja, just det!!!  Gott var det i alla fall!)

Lördag kväll var vi ganska trötta(sömniga) efter vårt tidiga uppvaknande. Men en väldigt god måltid, tepanyaki, i goda vänners och kollegors sällskap piggade absolut upp. Tepanyaki är japanskt och det innebär att man har en kock som inför ens ögonen och på ett stort stekbord tillagar maten du beställt. Denna kväll beställdes det nog allt som gick att beställa från menyn.
Vi började med sashimi, rå fisk. Jag åt mest laxen.
Därefter kom det in räkor av olika slag och pilgrimsmusslor.


De goda räkorna tilllagas i vår åsyn.


Pilgrimsmusslorna är på gång.

Lammkotletter, strimlad oxfilé samt nudlar bars också fram.
Som dryck provade vi varm, japansk, sake samt olika juicer och lite vin.


Tepanyaki i goda vänners lag, jättetrevligt.

Givetvis var efterrätt beställd; flamberade bananer och vaniljglass. Några kände för dubbla portioner...Och gott var det!


Rejäl flambering!


Det färdiga resultatet. Mycket gott!

Det blev en lång dags färd mot natt. Men en fantastiskt trevlig dag, från den arla morgonstunden till kvällens slut.


Iris

Trevligt att dela den goda måltiden med er!

Susanne

Vilket tempo! Tur att du inte är ung, som du brukar säja.

Vad gott det såg ut, ser fram emot detta.

Ingrid

Bra att du håller takten uppe. Som vanligt är det ingen tid som går till spillo. Trodde nog att du pressat in en kinesisk lektion på eftermiddagen också. Men du hade väl böckerna med på semestern?

Ha en bra vecka på jobbet.

Kram

Josefine

häftigt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: