Uppsala nästa!!

    
 Sol! Strålande sol och bitande kallt, -11 grader på morgonen. En härlig vinterdag! Jodå, vad gäller vädret så.
Visst är det väl konstigt, att åtmonstone här i stan, blir kollektivtrafiken som förlamad om det är snö och några minusgrade. Precis som om det inte varit vinter förr om åren.
Låt vara att det inte varit snö här på ett par år i juletid, men bussar, tunnelbana, pendeltåg och SJ:s tåg måste väl ändå har någon form av beredaskapför vinter. Detta är i alla fall Sverige!
Hur som helst så har min dag varit ganska aktiv.
Redan på morgonen skulle maken och jag kommunalt och miljövänligt ta oss ut till Djurgården och den kinesiska ambassaden.
Men efter att ha lyssnat på Stockholmsnytt och fått höra att det var "stora svårigheter i den kommunala trafiken" så fick det bli egen bil i stället. Vi ville ju gärna komma fram idag och få makens visumansökan inlämnad. De har ju inte öppet hela dagen!
Nåja med bil var vi ute på Djurgården på 20 minuter. Kommunalt hade det nog tagit oss över 90 minuter, minst. Inte för att det vare sig är långt eller dåliga kommunikationer, utan just för att det är kallt och snö. Då blir det problem! Inte vet jag varför!!!

Jag skulle sedan med tåg tamig till Uppsala och träffa min ena dotter. När jag tittade på avgångsskärmarna på Stockholms Central blev jag något tveksam att tansportera mig dee 75 kilometrarna till Uppsala. Alla tåg söderifrån var sena! Det var ju snö och kallt och då blir set i Sverige växelfel. Puh!!!!
Jag försökte komma med ett tåg som var runt 30 minuter sent.
Ett tåg mot Gävle, som skulle komma söderifrån. Men inte kom det!Insg att det nog skulle bli bäst med bara tåg som gick mellan Stockholm och Uppsala, regionaltåg.
Förflyttade mig raskt på Centralen, nåja så raskt det gick. Jag var ju inte ensam resenär där. Insåg att julresenärerna var på gång.
Hur som helst lyckads jag komma på just ett regionaltåg mot Uppsala och kunde andas ut. Även detta tåg var 30 minuter sent, så det var därför jag hann. I alla fall ett bekvämt tåg och jag fick sittplats, till och med vid ett fönster. 
Ett snöigt och vackert Uppland passerades och själva resan tar bara 45 minuter. Jag hann knappast komma igång med att läsa min nyinköpta tidning.


Mycket snö på Uppsalaslätten.

Liv, min dotter mötte mig på stationen och det var så härligt att se henne igen. Det var så länge sedan sist, augusti.
Vi tog en rask promenad i ett Uppsala klätt i vacker vinterskrud. Julhandeln frodades och mycket folk i omlopp. 
Uppsala är en vacker stad och att just de centrala delarna är gågator ger en skön känsla. 
Liv och jag åt lunch på en italiensk restaurang och hann sedan med att strosa runt lite innan jag skulle försöka att komma med ett tåg tillbaka till Stockholm igen.


Liv i julrushen. Nåja, vi hade INTE bråttom. 

Det var lika bra att satsa på ett regionaltåg tillbaka till Stockholm. Det var bara fem minuter försenat, ett bra val.
Även i Uppsala var det många julresenärer som väntade på försenade tåg, både från norr och söder.


Resenärer som skulle mot Gävle, trångt på perrongen.

Aftonen gick i matlagningens tecken. Maken och jag rullade och stekte köttbullar, skinka griljerades och "Jansons frestelse" gjordes klar. 
Sen var de bara att till en sen middag provsmaka.  Det blev ett julbord i miniatyr och vi var båda nöjda med det vi provsmakade. 
I morgon är det onsdag, dagen före julafton och det blir en riktig vilodag. Kanske en långpromenad och bio på kvällen. Vi har ju två Milleniumfilmer kvar att se.
Bara att ta dagen som den kommer och fylla den med trevligheter.
Ingrid

Njuta av tillvaron och ta dagen som den kommer.

Det låter alldeles utmärkt i mina öron.Tänk att kollektivtrafiken och SJ är lika överraskade varje år när det kommer snö eller att det är ett par minusgrader.Att de inte lär sig!

Julkramar

Iris

Men nu befinner du dig i Stockholm :)

Så är det ju här varje år när snön kommer.

Och vet du - jag tycker att det är mysigt,så svenskt!

God Jul och massor med kramar till dig och Bosse!

Åse

Det verkar vara lika aktivt liv för dig i Stockholm.

Hur orkar du?

Föresten var har ni bilen när ni är i Kina?

Du är hjärtligt välkommen hit när du blir pensionär.

Det är möten mellan människor som är det viktiga.

Det upptäcker man på ålderns höst.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar vi i Nitta till er båda i Stockholm


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: