Lagom lugnt och stilla

    

Idag har maken styrt färden mot hemmet i norr. Inte gnistrande snö, lagom kallt och blå himmel som möter honom. Men Stockholm är Stockholm!

Här har jag mest strosat runt. Ja, att traska runt lägenheten går i och för sig ganska fort, även om det tar lite längre tid här än hemma.
Efter jobbet då jag kom in till stan var det fortfarande ljust och en klen sol tittade ner på mig. Luften har varit bättre, men jag njöt ändå av en halvtimmes promenad hem.
(Idag var luften ute vid skolan av den kvalitén att barnen fick vara inne både på förmiddags rasten och lunchrasten. Det ansågs ohälsosamt att vara ute)

Bestämde mig för att på nytt gå ut och uträtta lite ärenden.
Ja, det var egentligen inget jag behövde, men jag har så smått funderat på att köpa tyg och låta sy upp nya gardiner till lägenheten hemma i Stockholm.
Men innan jag gick ut var det njutbart att sitta ner och inmundiga en lussebulle, ett par papparkakor och smaka på glöggen. Det är trots allt adventstid.


Lite eftermiddagsmys.


Min fina amaryllis. Jag har inte hittat dem i kruka, men efter idogt letande hittade jag en vit och en röd som snittblommor. Det är förutom orkidéer en av mina älsklingsblommor, särskilt i adventstider.

Efter en vilsam paus och återhämtningsfas promenerade jag raskt upp till Yashow, det marknadsvaruhus med ett gigantiskt utbud, som ligger 10 minuters promenad från vår adress.
Här var jag idag målinriktad och gick direkt till "Marimekkobutiken". ( De har mängder av andra tyger också)
Nu var det gardintyg jag skulle ha. Vilket utbud! Jag blev nästan matt på en gång.
Bestämde mig för tyg till gardiner, men upptäckte att plånboken var hemma.
En rask promenad hem och tillbaka till Yashow fick det bli. Det var bra, för jag hann under tiden fundera  på mitt val.
Ett val var helt klart och det var gardinerna till sovrummet hemma i Stockholm. Tyget till gardinerna vid matplatsen kändes svårare att välja. Här kommer ju också färgerna på bordsdukar in i spelet...
Bestämde mig efter visst funderande för ett tyg på vit botten och med ett diskret mönster i sobra färger. Får se hur resultatet blir, men det kändes bra. Jag beställde ytterligare ett par gardinlängder, enfärgade, bara för säkerhets skull.... 
Bilder kommer nästa vecka!
Är priset för en jättebra kvalité inte mer än 45kr/m och på 1.80:s bredd så kan man våga prova. Själva sömnaden är nästan gratis!

Det tog tid att välja och när jag väl var klar kändes det lagom med en promenad i "The Villlage", det härliga shoppingcentratcentrat bredvid Yashow.


The Village klädd i julmundering.

Det är så vackert belyst, lugn musik spelas i bakgrunden, människor som flanerar och om man skulle bli sugen finns det finns mängder av affärer och restauranger att välja på. (Här prutar man inte!) 
Nu vintertid, finns det även en mindre isbana, där man kan hyra skridskor och åka om andan faller på. För min del föll den andan inte på idag. 


En lite annorlunda julgran.

Att gå ett varv här känns så befriande och att sedan passera "April Gourmet", vår västerländska närbutik med stort urval, kändes lagom.
Här finns numer ett stort utbud av färdiglagade rätter, bara att värma och dagens färdigköpta gräsänkemiddag blev broccolilasagne och med tomatsallad som tillbehör. Mycket gott och väldigt lagom.


Jag flanerar längs vår gata, Gongti Beilu och njuter av att det är så vackert med alla ljus och julstjärnor.

Sofia

Kan verkligen se framför mig hur du njuter av Beijinglivet. Att bara vara och strosa runt. Men lite orolig blir jag.

Du brukar ha många järn i elden så det är inte likt dig.

Njut och ha det bra.

Många kramar och hälsningar

Iris

Vad vackert det är på Gongti Beilu!

Kram

Katarina

Vilka fina bilder. Det känns lite som om jag är med dig där du går i The Village.

Lycka till med Nobelfirandet.

Kramar

Åse

Vilket himmelrike! Att köpa så billigt Marimekkotyg. Då är det inte farligt att chansa. Jag kan anmäla mig som köpare om det inte skulle passa.

Det är ju riktig julstämning på gatorna, men det ska väl bli skönt att få andas frisk luft under julen!?

kram från Åse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: