Chang och Biörck; en del av dagens dagens lyx och flärd

    
Så var det fredag igen! Om två veckor och en dag åker jag hem till Stockholm för lite julfirande, med tonvikt på lite. Jag är inte någon "julig person" utan tar helgen som den kommer. Ingen stress eller jäkt här inte.
Men det ska bli jättehärligt att träffa döttrar och vänner. Alla har inte haft möjlighet att komma hit i höst så många mail har det blivit till nära och kära. Jag saknar er!!

Trots min lediga dag studsade jag upp då klockan ringde. Hade för säkerhets skull ställt den, man vet ju aldrig....
Klockan 10 skulle jag i alla fall vara vid den lilla designbutiken Chang och Biörck som nyligen flyttat till en lite lokal i vårt fina närshoppingcentrum, THE VILLAGE.
Chang och Björck finns även på NK i Stockholm liksom i butiken Norrgavel. Men det är lite speciellt att handla varorna här i Beijing. Chang och Biörck är ett Skandinaviskt inredningsföretag som blandar den enkla skandinaviska formen med den mer färgstarka kinesiska. Företaget arbetar med Beijing som bas men med tillverkning på olika platser i Kina.  
I deras varor finns det traditionella, kinesiska, hantverket i både silke, ull, bomull och keramik.
Kaffe från Starbucks och "Annas pepparkakor" smakade bra.

Här fanns då verkligen vackra saker. Frågan för mig var bara vad jag mest tyckte mig behöva. Skulle jag svara ärligt så blev det ju ingenting. Men att förnya hemmet i Stockholm med några nya kuddfodral i siden kändes väldigt lagom. ( Inte så att vi efter tiden här är utan kuddfodral, men lite nya mönster är trevligt)


Jaha, vad ska man välja här då??? Många fina kuddfodral i siden!

Som tur var fick jag råd både av ägarna och vänner. Tror det blev bra!
Återstår att se då jag kommer hem.


Tekannor och vita, släta, muggar fångade sedan min blick, likson vackra löpare i siden.

Idag avstod jag från både tekanna och muggar. Jag inser att jag/vi bara kan ha en viss mängd i våra skåp.
Men om jag under julledigheten händelsevis skule kunna städa ut lite temuggar och kannor så finns det chans för lite nyanskaffning i vår. Vi får se!  Jag blev väldigt lockad, svårt att inte köpa nu. Men jag hinner om andan faller på....

Jag blev väldigt nöjd med mina inköp för dagen och hoppas att jag tänkt rätt. Om inte så får det gå bra ändå. Jag tyckte om de kuddfodral jag köpte. Så då fårr det vara så. 
Tyckte också att jag behövde ett smyckeskrin till. Jag har inget i siden och detta var så vackert. Sen har jag kanske skaffat ett och annat smycke här...Och de måste känna sig hemma i ett skrin av siden, gjort i Kina men med mer sparsmakad skandinavisk design.

 
Våra kuddfodral och mitt smyckeskrin, observera att den ena kudden och smyckeskrinet har likadant mönster.
Det var faktiskt en slump. Men visst är det fint? Jag är jättenöjd i alla fall!

(Kanske bäst att nämna; detta är ingen reklam för företaget, kan kanske uppfattas så, utan jag skriver om min fredag)
Åse

Vlken härlig affär. Är det billigare att handla där än i den svenska butiken? Kuddfodralen var väldigt vackra. Det var säkert ett bra val.

Kram från Åse

Anonym

Hej Ditte ! Nu narmar det sig julen, harligt, men stressigt har hemma.. skola, julklappar, praktik och julstok! men det ar val detta som hor till julen. Ar ofta inne och laser din blogg, hinner bara inte alltid kommentera. Halsa Bosse och Ssb sa gott. vill garna hora mer om er adventskalender ! stor kram

Emma

Katarina

Tror dina kuddfodral kommer att passa perfekt hemma i din svenska soffa. Jättesnygga!

Vilken mysig affär!!! Förstår att du vill handla mer.Tekanna och muggar????

Kramar och hälsningar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: