Beijing- Stockholm

    
I lördags var det dags att lämna Beijing för ett efterlängtat juluppehåll hemma i Stockholm. Ett vackert vinterväder med knallblå himmel, klar luft och några minusgrader tog jag farväl av Beijing för denna gång.

Jag var redan i fredags "färdigpackad" och kunde ägna lördagens förmiddag åt lite kroppsvård, både manikyr och pedikyr kändes behövligt. Jag vet ju att det kommer att dröja länge till nästa gång.
Skönt att samla ihop sig innan avresa och bli ompysslad. Det gillar jag.

Var ute på Beijings flygplats, terminal tre; incheckad och klar på mindre än en halvtimma. Hur smidigt som helst! Plats, vid en nödutgång, hade jag bokat redan när jag beställde biljetten. Skönt med lite extra utrymme!

 
Incheckningsdisken vis SAS, mycket personal och inga köer. Hur smidigt som helst! 

Jag hann med att gå runt lite och inhandlade en smörgås att ta med på planet, för säkerhets skull. Det brukar dröja innan det blir mat.
Handlade också lite hudkrämer i , men var osäker på om de får tas med från Köpenhamn till Stockholm utan att checka in handbagaget.
Några starkare drycker vågade jag mig inte på att köpa. I somras fick vi nämligen inte ta med dessa, utan vi var tvugna att gå ut i Köpenhamn och sedan checka in ett handbagage på nytt. Jobbigt.
Tullen på Katrup anser att de taxfeebutikerna i Beijing inte förseglar påsarna på ett korrekt sätt. Men det undrar jag. Sist gick det knappt inte att få upp påsarna från Beijing!

Planet gick nästan på utsatt tid och det var bara att slå sig ner och njuta av att vara på väg hem.


Strax efter start, så klart och fint.


Mycket snö norrut över Mongoliet.

Resan hem tycker jag känns lång nu mer. Flygtiden till Köpenhamn, då Stockholm passeras, ligger på strax över nio timmar. Sedan blir det till att vänta i nästan två timmar i Köpenhamn innan flygningen tillbaka till Stockholm.
Men jag fördjupade mig med ett helt gäng svenska tidningar så ett par timmar gick snabbt.
Kom också ihåg att äta min smörgås, en en lunch. Tur, för maten ombord var ingen höjdare i mitt tycke denna dag.
Lite förstärkning i form av svenska renklämmor hämtade jag i galley under resans gång.
När sedan belysningen  planet släcktes ner och jag skulle tända min egen läslampa så fungerade den inte. Den lika lite som min tv skärm.
Tvn kunde jag klara mig utan. Men lampa ville jag ju ha för fortsatt läsning. 
Tur, eller skicklighet, att min ipod var nyladdad med både gamla "Sommarprogram" och ett par talböcker att fördriva tiden med. 

Jag fick i alla fall låna en ficklampa att lysa med. Men den hade en sådan funktion att jag fick hålla lysknappen intryckyt hela tiden.
Nästa gång ska jag ta med egen läslampa, för säkerhets skull.


Alla sätt är bra utom de dåliga....

Att landa sent på Arlanda efter att ha varit på väg i mer än 12 timmar kändes befriande skönt. Att bli mött av dotter Helen och maken kändes härligt.
Mycket snö och några minusgrader, gjorde att en julstämning infann sig redan på vägen från Arlanda.  Kunde konstatera att det nog blir en vit jul. Och det var länge sedan!


Söndag förmiddag, utsikt från vår balkong. Skanstullsbron skymtar i bakgrunden.
Sussie

Hej vännen min! Åh vilken härlig syn -snö på riktigt! Hoppas du har det bra! Hälsa Helene, Bosse och Liv från mig! Här är det bra - rummet kunde varit bättre men vad får man för low budget -jag skall ju bara sova här! Sköt om dig -saknar dig! Kram Sussie

Åse

Hoppas att du får en fin jul med dina nära och kära.

Alla våra barn kommer hem, men utan sina respektive som kommer på juldagen.

kram från åse

Ingrid

Skönt att du kommit hem ordentligt!

Längtar efter att träffa dig.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: