Tidsoptimist i trevlig samvaro med vänner.

    
Jag har påbörjat nedräkningen inför jobbstart. Det är enkelt, jag börjar i morgon. Men det blir lite av mjukstart, halvdag. Det har jag läst ska vara bra och i detta fall så litar jag på det. Det känns så i alla fall.
Helgens och dagens program har därför varit väl avvägt och omväxlande.
Lördagen bjöd på strålande solsken och det var härligt att sitta på balkongen och titta på alla hemvändande båtar som skulle slussa. Min onda tå är fortfarande "konvalecent" och kan inte gå så långt. Men att sitta är inga problem, annat än att det dunkar i tån och det lär det fortsätta med i minst en månad eller tills såret på tån är läkt.


Utsikt från vår balkong.

Kvällen var vikt för middag och trevlig samvaro med vänner i Sollentuna, Inger och Göran. Vänner som funnits med länge, sedan döttrarna varit små.
 Det skulle bli en försenad födelsedagsmiddag för mig.
Härligt att kunna sitta ute i en trädgård i den ljumma kvällen och njuta av otroligt god, grillad, biff med hasselbackspotatis, rödlöksmarmelad, kantarellsås, sallad och ett mycket gott rött vin därtill.
Perfekt mogna ostar med kex serverades som mellanrätt och till sist dessert som bestod av glass, färska hallon och blåbär. En espresso blev en perfekt avrundning. 


Jag får paket av Inger och Göran.


Ett vackert fat gjort av konstnären Lena Linderholm, Vaxholm och Provence. 

Även söndagen blev en dag då det gick utmärkt att förena mat och trevlig samvaro. Denna dag i Uppsala, där min dotter Liv bor tillsammans med sin pojkvän Johan. 
Familjelunch på den grekiska restaurangen Tsatziki, precis vid Svartån. Lagom svalka i skuggan på restaurangens terrass ut mot Svartån och många goda, grekiska rätter gjorde att jag nästan kände mig förflyttad till sydligare trakter och någon grekisk ö. 



 
Alla samlade; ja vi är inte så många, Johan, Liv, Helen, Bosse och jag smakar på många grekiska smårätter. Gott, gott!!

Så blev det då måndag, vännerna Gunilla och John från Västerås på besök. Så roligt att se dem. Vänner som jag haft i snart 30 år. 
Lunch på vår balkong, ( inte efterfest denna dag) sedan båttur över till Hammarby Sjöstad och en promenad där. Alltid roligt visa vänner något de inte har sett.

 
Söder skymtas och Sofia kyrka skymtar i bakgrunden.





Gunilla och John konstaterar att det är perfekt att ha båtplats utanför huset.


Båten Lotten går hela tiden mellan Sjöstaden och Södermalm.

Att äta chokladmoussetårta på balkongen passade utmärkt efter utflykten. Det är nog det enda i bakverk jag gjort denna sommar. Ja, maken stod för vispandet av grädden. Ett hantverk, i och för sig.
Så enkel att göra att jag kommer att ta receptet med mig. Det finns i huvudet, än så länge. Prova gärna!!!  

- 200g mandelmassa rives, blandas med 2 ägg och 2 msk kakao, in i ugnen 175 grader i en rund form med bakplåtspapper och  i ca. 15-18 min, låt kallna
- 3dl vispgrädde, 1/2 dl strösocker, 1/2 dl kakao, 1 ägg vispas ihop till ett fast skum och rör sedan ev i en msk konjak

Bred moussen över bottnen i formen och frys tårtan ett par timmar eller längre. Dekorera med bär eller physalis eller servera med lättsötad sås på mixade hallon. 


Gott, gott!!!!

Fortsättningen på veckan kommer att utnyttjas till maximal samvaro med mina nära och kära. Planering är A  och O. Tror jag är bra på det!
Susanne

Tycker du är bra på att hinna med det du vill och mår bra av.

Roligt har du dessutom.

Och sen när har en skada av något slag hindrat dig att göra det du vill.

Alltid rolgt att läsa det du skriver.

Ha det bra och njut av tillvaron.

Anonym

Ser att du ligger i. Positiv energi kallas det.

Njut av tillvaron.

Vi ses!

Inser faktiskt att du åker på fredag. Så visst var sommaren kort. Eller?

Ingrid

Tack för bra recept. Tårtan var jättegod.

Jag ska baka flera!

Kram

Karolina

Åh herre gud!!! Ditte... såg kortet på din tå nu. Men AJAJAJ... jag höll på att svimma. Det ska vara Anna till att ta ett sådant kort. Fy, kommer inte att kunna äta den tårtan efter att ha sett tå-kortet. Aj...



Hoppas flygresan går bra imorgon.



Kram Karolina


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: