Ta sig vatten över huvudet...

    
Ja, ett uttryck som kanske kan stämma in just idag.
Jag hade lovat att ta med en "gammal elev" på 13 år till skolan idag.Hon gick i språkklassen i Väsby när jag jobbade där.
Anna stannade kanske två år i Sverige och flytttade sedan tillbaka till Kina. Hon bodde då hos släktingar i södra Kina och gick klart skolår 6 där. Jag träffade även Anna och hennes pappa i juni innan vi åkte hem och bestämde redan då att Anna skulle få följa med till Svenska Skolan.
Idag var det så dags för detta. Jag blev upphämtad med bil utanför vårt hus och Annas pappa hade köpt en alldeles ny bil som vi åkte i.Detta för att kunna köra Anna till skolan.... 
Meningen var att Anna skullle vara med mig hela dagen i skolan för att träna sin svenska. Pappa skulle titta på skolan och sedan åka hem igen, för honom kunde jag inte sysselsätta en hel dag.


Ny bil, pappa och Anna på gatan utanför skolan.

Efter rundvandring på skolan så var det dags för pappa att åka och jag tror Anna kände sig lite vilsen, så hon valde att åka hem igen tillsammans med pappa. Hon sa att "nästa gång stannar jag längre" och  i morgon börjar Anna i sin kinesiska skola här i Beijing.

När jag kom hem tog jag itu med min registrering till den kinesiska kursen på Umeå Universitet. Det var ett omfattande arbete vid datorn och förhoppningsvis är jag nu registrerad. Det återstår att se. Förutom att registrera mig, så skulle jag logga in på den kinesiska kursens sida för att hämta information.
Fick läsa att det var mängder av saker som nu ska laddas ner till min stackars dator. Det ska vara speciella ljudfiler, språkstöd , program för att skriva tecken och en hel del annat gott och blandat.
Det är ju inte så att jag ska läsa någon datautbildning.....
Ett tag var jag benägen att helt skippa det hela och läsa mer kinesiska här i Beijing med min lärare Sofia.  Det verkar enklare och roligare. Känns liksom mer på riktigt än att göra det via internet och distans. 
 Men nu har jag anmält mig till Umeå Universitet, blivit antagen och ska om jag får ordning på apparaturen börja distansutbildningen den 8/9. Det blir nog bra och blir det inte det så måste jag inte fortsätta för prestigens skull.
Böckerna är inte heller alltför upphetsande i mitt tycke.Tyckte de kändes väldigt kompakta och innehållsmässigt är de mycket gedigna.

 
Lärobok/textbok samt övningsbok


Mycket tecken ser det ut att vara och jag som bara kan läsa ett par stycken. nu ska de skrivas också....

Så kanske har jag tagit mig vatten över huvudet. Man räknar med att på nybörjarnivå få lägga ner 10 timmar i veckan. Jag kan, om jag har tur, klara mig med en arbetsinsats på 7 timmar i början. Jag kan ju lite kinesiska, med tonvikt på lite, vad gäller uttal, ord och toner.
Jag vill ju också väldigt gärna fortsätta de timmarna jag har med min privatlärare Sofia. De timmarna är värda sin vikt i guld för mig.
Men som jag brukar säja; blir det för mycket så behöver jag inte fortsätta. Jag gör det endast för min egen skull.
Och nivån sätter jag själv!!!!
Återkommer om studierna, de på "högre nivå," när jag väl börjat och fått allt det tekniska ordnat.
Mina studier med Sofia började jag idag. Jättekul!!!!
Ann

Gör det du tycker känns bra och låt det andra vara.

Skulle du inte vara lite ledig i år, eller????

Kramar

Anonym

Vadroligt att se en bild på Anna. Hon hade verkligen blivit en "stor tjej". Hälsa henna nästa gång hon besöker dig. Och läs din mejl! Jag har skickat lite om arbetsschemat.

Kram Eva

Iris

Du ska väl hinna också att njuta av tillvaron i Beijing! Fast med din envishet kommer du långt! Kram

Kerstin

Vilken söt tonåring Anna blivit!!! (Hon var ju söt och charmig redan på Väsby-tiden)Kul att du kan hålla kontakt med henne. Hälsa och krama!

Katarina

Ser att du ligger i på flera plan.Trodde du skulle vila dig i form på fredagarna,så fel jag hade.

Energisk och envis är vad du är och det kanske är tur ibland.

Kram

Åse

Kommer du inte att kunna skriva din blogg nu när du blir fullt sysselsatt med studier. Synd i så fall!!

Det låter som att du får fullt upp! Kram Åse

PS. Hur är det med din tå? DS.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: