Student, ja visst!!!!

    
Efter visst och kanske moget övervägande har jag bestämt mig. Jag ska läsa kinesiska vid Umeå Universitet på distans i höst. Redan i mars skickade jag in en ansökan. Men någonstans på vägen mellan Beijing och Umeå hade den försvunnit. Detta upptäckte jag när jag gick in för att se om jag var antagen i slutet av juli. Skyndade mig att maila in en ny ansökan.
 Fick svar ganska omgående att jag var placerad i kö samt att jag var behörig sökande. Kunde då utläsa på min ansökan att Umeå universitet/antagningsenheten hade letat reda på alla univeriitetspoäng jag hade och tyckte att de räckte för behörighet. Härligt med teknik ibland.
För säkerhets skull letade jag i rask takt fram gamla gymnasiebetyg från 1968, betyg från Gymnastik och Idrottshögskolan från 1970, samt betyg från Lärarhögskolan i Stockholm och skickade allt till antagningsenheten. 
Kan ju vara bra, om jag som pensionär eller så, vill fortsätta som "student". Det finns mycket spännande att läsa.
  
Ja, några heltidsstudier kan inte komma på fråga, men att satsa några timmar i veckan ska jag unna mig och förhoppningsvis klara av. Som extra stöttning och för att det är så roligt ska jag fortsätta träna kinesiska med min "privatlärare" Sofia ett par timmar i veckan. 
Jag inser förstås att jag inte kommer att kunna lära mig mandarin men mitt mål är att kunna uttrycka mig i enkla, vardagliga, situationer och förstå lite av vad som säjs och ha roligt under tiden. En ambition för mig som mer än väl räcker till. Ett och annat tecken ska jag också lära mig..........
Ska nu försöka hitta vilken litteratur jag ska ta med mig från Sverige. Bäst att vara beredd och förberedd.
Kår och studentlivet får jag förstås skippa, men jag tror inte jag kommer att sakna det alltför mycket. Roligt kommer jag att ha ändå!
Kanske blir jag den älsta student som blivit antagna denna tremin. Jag höjer i alla fall medelåldern väsentligt!
Passar på att tacka mina "kinavänner" och vänner här hemma som uppmuntrat mig till studier i kinesiska. 
Mången tack! 
Lite kinabilder för att komma i rätt stämning.Katarina

Du kommer att bli en utmärkt student och lyckas med det du bestämmer dig för.

Studentlivet får du nog ordna själv.Vet att du är bra på sånt.

Lycka till!

Kram och många hälsningar

Ingrid

Friska tag Ditte! Bara att önska dig lycka till.

KramarPS Vill ha kontinuerliga rapporter om hur det går.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: