Skolstart!!

    

Höll på att låta bli att skriva idag. Internet är så segt och långsamt att man ledigt hinner gå och göra annat medans man väntar. Har jag tur lyckas jag få med en bild. Antingen försvinner de eller tar 20-30 minuter att ladda upp, så jag tränar nu ständigt mitt tålamod.
Det har varit mulet, hett och grått hela veckan, men idag vid uppropet och terminens första skoldag sken solen. Varmt, snarare hett, var det idag också. jag tror termometern visade på +32 grader.

Här i landet har man kanske i motsats till hemma vidtagit åtgärder för att förhindra spridning av "svininfluensan". Skolornas chefer är ansvariga för att se till att  tempen tas Vår skola har termometrar som mäter temperaturen i pannan på alla som passerar in. Har någon elev eller vuxen mer än 37.7 ( minns inte riktigt...) så får man inte komma in i skolan och är någon i familjen sjuk ska man stanna hemma ett visst antal dagar . Mycket tydliga regler för vad som gäller är utsända av myndigheterna.Detta gäller ALLA Skolor!  Handsprit ska också användas när vi går på skolbussen och vid ankomst till skolan.
Personalen tar tempen i örat redan på bussen för att man ska veta att man är helt frisk innan dagens arbete.
Vad och hur gör man hemma i Sverige? Vilken beredskap har era kommuner?
Här känns det som om det hela har ordnats mycket bra.
Redan när man kommer till Beijings flygplats får alla passera en feberkamera. Har man feber, så tas det prover.
Hur gggör man på svenska flygplatser och färjeterminaler????
För egen del är jag inte ett dugg orolig över någon svininfluensa och jag tycker det känns väldigt bra med all information, kunnighet och försök till förebyggande av det hela som jag upplever finns här.


På vuxna tas tempen i örat. Här i skolbussen. Jag var frisk, 37.2!!! 

Det var väldigt roligt att möta de nya elever som jag ska jobba med i år. Jag kommer att tillsammans med en kollega, Lena, arbeta med eleverna i en klass 1-3.  Jag har huvudansvaret för skolår 1 där det nu går 8 elever och det känns väldigt roligt och spännande. Tänk att få följa läs, skriv och matteutvecklingen hos ett barn som är 7 år. Jätteroligt!!
Roligt blir det också att följa de andra eleverna i skolår 2 och 3 och följa allt de lär sig detta år.
Idag var eleverna/ barnen på skolan från 8.30 till 11.30 men i morgon blir det hel dag för alla; 8.30 -14.40.
Så våra skolbarn har betydligt fler skoltimmar än vad eleverna har hemma. Och här finns inget fritids utan barnen går hem efter skolan.

Efter denna skolvecka med mycket bärande och kroppsligt arbete var det helt ljuvligt att unna sig en timmes kinesisk massage på "Bodhi", som ligger i huset där vi bor. Ren och skär avkoppling från kropp till tå. Jag tror till och med att jag somnade till i några minuter. Från måndag till torsdag är det "happy hour" om man kommer före klockan 17 och priset för 60 minuter är då endast 95 yuan, ca 110 sek. Vilken härlig vardagslyx! Jag är dessutom övertygad om att det är nyttigt för både kropp och själ att få alla muskler genomgågna och masserade.
 En behaglig trötthet fanns kvar i kroppen och efter en salladsmiddag på restaurang Oliven tillsammans med Lena, som också blev knådad, var det skönt att slänga sig ner i soffan och planera inför den första hela skoldagen för de elever jag ska möta i morgon. Spännande  och väldigt roligt!

Vill också väldigt gärna önska alla mina "gamla" elever från SSB lycka till i Sverige på sina nya skolor  och kom ihåg; jag glömmer er aldrig.


 

Iris

Vi diskuterar mycket kring hur vi ska hålla oss och inför en eventuell pandemi och vad vi ska göra för att förhindra smittan. Ska vi fortsätta hälsa på varje barn genom handskakning?

Det var svårt att lämna kommentarer här igår. Segt var ordet! Men min kommentar kom dock som dublett!

Ha en skön slut på första arbetsveckan!

Pydd

Hejhopp va de har koll. Här hemma snackas det en massa men blir väldigt lite gjort. Tror som alltid att sunt förnuft och rena händer ger bästa resultat.

Har just lärt mej ordet gris/svin på teckenspråk, det är min förberedelse :-)

nöff nöff kram pydd

Susanne

Jag är så glad att du varje dag tränar tålamodet. Annars får jag inte veta hur du har det.

Jag tycker det verkar som om ni har hunnit långt vad gäller att undvika smitta. Här hemma snackas det mest. Vår kommun har då ingen beredskap vad jag vet. Man får komma till skolan både hostig och förkyld.....

Kram på dig! Och ha tålamod!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: