Segt, hett och fuktigt

    
Något jetlagad var jag förvisso vid gårdagens sänggående. Men att jag bara skulle kunna sova ett par timmar hade jag inte tänkt mig. Så när klockan ringde 06.30 i morse kände jag det närmast som en lättnad.
Mulet, jättevarmt och fuktigt var det utomhus.
Mycket trafik var det också denna måndagmorgon. Resan ut till skolan med "ny chaufför" tog längre tid än vanligt.
Jag tror vi allihop var sega denna morgon. Inte blev vi piggare av att det var otroligt hett i alla klassrum. Här kan man tala om svett som rann uppåt. Ac.n är på gång, men ännu inte installerad.
Så i hettan har vi flyttat material och möbler. Tror nog jag blivit ett par kilo lättare under dagens arbetspass. Här behövdes idag inget extra Friskis och Svettis pass.....
Och på grund av värmen fick vi avsluta dagen tidigare. Vi jobbar gärna längre en svalare dag.
Väl hemma blev det en kall dusch och på med all ac.
När jag sedan skulle sätta mig en stund vid datorn så var den också seg. Allt tog väldigt lång tid och att logga in på Hotmail lät sig inte göras. Men jag hörde att det gick bra hemma i Stockholm. Men där är det ju inte lika varmt eller vad det nu berodde på.
Funderade lite över de små nybörjarna jag ska arbeta med detta läsår och plockade fram en hel del roliga saker att jobba med, tror jag. Vi får väl se vad de tycker. Jag har i alla fall roligt under tiden.
Kände också en stor saknad över "mina" stora elever som nästan alla flyttat hem.  Det finns så många, härliga, minnen från dem som jag kan plocka fram. Och snart får jag ännu fler till samlingen från de nya, småkottarna. Jätteroligt!

Apropå segt; utanför restaurang "Gula duken" eller för några "Hoppande fisken", där jag skulle äta middag i kväll med kolllegorna Mårten och Lena såg jag en massa nudlar på trottoaren. De väntade nog på att torka....


Nudlar på tork!

Några nudlar beställde inte vi, däremot brocolli, stekta gröna, bönor med chili, aubergine+potatis och paprika som stekts tillsammans och kyckling gong bao. ( kycklingbitar med jordnötter, purjolök, chili och god sås)
Passerade  ett snabbmatställe på vägen till restaurangen,  ett "gatukök" jag inte sett tidigare.  Men här är det inte korv med bröd som gäller. Snarare en typ av pannkaka/ bröd med olika fyllningar.Det ska jag prova en annan kväll.
Datorn är nu sååå seg att det inte ens går att lägga upp bilder.Högst frustrerande! Får prova med det i morgon i stället.
Jag ger upp! 

Tisdag kväll här i Beijing; att ladda upp två bilder tog datorn 20 minuter....????? Pust!!! Och varmt är det också...
Ingrid

Tur att du är envis! Det är ju både din bästa och sämsta egenskap,enligt dig själv.

Hoppas datorn gör livet lättare för dig i morgon.

Kämpa på, du gör alltid ett bra jobb.Iris

Hoppas AC:n kommer igång på jobbet snarast!

Ni tycks ju bara få det varmare senare i veckan.

Krama "mina före detta fem småttingar" från mig när skolan startar.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: