En ny roll

    
Ja, det är inte så att jag personligen blivit uppsökt av någon Dramatenchef eller tillfrågad om någon filmroll. Nejdå, långt därifrån. Men jag har just börjat arbeta med de nya eleverna i skolår 1. Det är min nya roll, lärarroll. Den behöver jag inte spela eller öva in. Jag tror den sitter i ryggmärgen.
Det är en fantastisk känsla att få vara med från början då en elev börjar sin första termin i klass 1.
Redan idag, på barnen tredje skoldag fick jag höra en så underbar kommentar då jag lyssnade på en elev som skulle ta sig igenom alfabetet och sedan försöka få ihop bokstäver till ord. Han lyckades ljuda ihop sina första ord och utbrister; "Ditte du har lärt mig att läsa., nu kan jag hjälpa de andra. Det här var riktigt lätt! Vad stolt min mamma ska bli."
Visst är det härligt!!!
 I morgon ska jag prova lite sång när jag möter klassen innan vi fortsätter med bokstäverna och läsningen och kära Kerstin och Helene "gamla kollegor" det blir God Morgon och andra sånger vi sjungit med förberedelseklassen. Det känns så skönt att veta att ni finns med som sångstöd och moraliskt stöd i bakgrunden, om än på avstånd. Tack för det!

Att gå och bada med eleverna i klass 1-3 tillsammans med Mårten, idrottslärare och lärare i 4-6an, var ingen ny roll för mig, gammal idrottslärare som jag är. Nytt var däremot att jag inte ledde simundervisningen utan var lite mer hjälpreda. Tror jag klarade den rollen bra. Jag lär mig.....


På väg till badet i Capital Paradise ( bostadsområde) som ligger 400 m från skolan.


Inomhusbassängen
 

Vattenvaneövningar på gång i utomhuspoolen. Här måste ALLA ha badmössa! 
Själv är jag badvakt på kanten.

Här är vädret grått, fuktigt och trist och jag tycker att Beijing sedan jag kom tillbaka efter sommaruppehållet har antagit en ny roll, rollen som Gubben Grå.
Jag minns förra hösten då det var idel sol till långt in i november. Men så var det OS- år också. Undrar om det vackra vädret hade med det att göra?
Inombords är det i alla fall soligt, väldigt soligt och tur är väl det.
(Ja, det kan finnas något litet dimmoln emellanåt. Bosse är kvar hemma i Stockholm och kommer i mitten av september.)

En annan ny roll för mig nu när maken är kvar hemma är att hinna med "marktjänsten." Det ska tvättas, strykas, diskas och handlas; saker som alls inte är betungand på något sätt, men de måste utföras. Jag har nog blivit bortskämd av maken som sköter detta. 
Städningen funderar jag inte på alls. Vår duktiga ayi kommer var torsdag och då blir hemmet genomgånget i minsta vrå.
Och jag tycker det är såååå skönt!!!!

( Vill bara tillägga för alla som undrar om min tå, den vänstra denna gången, att den läker bra och kommer snart vara i skick som ny.) 

Hurra, hurra! Idag gick det att ladda upp bilder. Det tog ca, 1 minut för varje bild och inget av det jag skrivit har heller försvunnit eller publicerats så där utan vidare.
Katarina

Tror din nya roll är jättebra. Kanske kan du få erbjudande om någon statistroll så småningom.

Många kramar och hälsningar.

Ingrid

Du är en kanonlärare i vilken roll det vara må. Jag vet!

Kram!

Iris

Vad härligt med din beskrivning om den nya rollen!

Kram!

Kerstin

Visst är det kul med ettagluttare! Jag saknar dem ibland. Men i år har jag ju en egen barnbarnsetta, häärligt.

Att du klarar både 7-åringarna och sången råder inget som helst tvivel om.

Kramar från en som sjunger hellre än bra.

Susanne

Heja på! Jag tror din talang räcker långt på många sätt.

Regniga kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: