Beijing, Beijing!

    
Packat och klart! Tyckte inte att det var så mycket som skulle med.  Men lite tungt blev det! Fick biltransport av Bosse ut till Arlanda och blev där mött av Liv, så det gick absolut ingen nöd på mig.  Dessuton var väskorna försedda med hjul, bara att rulla på. Byte i Köpenhamn till ett helt fullsatt plan mot Beijing. Det var bara att "knö in sig " på anvisad fönsterplats. Insåg att det skulle bli svårigheter för mig att hålla blodcirkulationen i gång i den fot, med tillhörande stortå, som blev lite tilltufsad för ett par veckor sedan. Att byta till en gångplats var inte ens att tänka på.
Tur att stödstrumporna var med! Ja visst ja! Till det högra benet gick det smärtfritt att få på en strumpa. Men se det vänstra, med "tån", inte ens att tänka på. Vad göra???? Sax för att klippa upp hål för tån? Nej, sådana verktyg får inte komma med i handbagaget. Kniv, lika dant. Då kvarstod en rejäl käke. Jag bet upp ett hål och kunde så småningom trä in tån med tillhörande fot i stödstrumpan.
Ja, vad gör man inte?
Några timmars sömn blev det men att hålla tån i trim lät sig inte göras. Hela foten domnade liksom bort på den höga höjden och fylldes med vätska. Detta trots stödstrumpa med hål.

Beijing mötte mig med värme,snarare hetta. Det var 36 grader då vi landade mitt på dagen. Fuktigt dessutom.
Taxi hem till Estoril Court och på med ac.n. Lägenheten var av ayi helt nystädad och det var bara att börja packa upp och installera sig.
Vänsterfoten envisades med att vara svullen även efter att jag motionerat den till vår västerländska butik, April Gormet, som flyttat tvärs över gatan från där den låg tidigare. Nu till stora och rymliga lokaler. Hur fint som helst!
Tittade upp mot Annas hus och lägenhet. Stor saknad!!!! Pust!!!


"Just Make" huset där Anna bodde i ett par omgångar.


Generösa öppettider


Stor sorteringEfter att ha traskat runt inne i affären några varv för att titta på utbudet av varor, så blev det lite handlat också. En ren fröjd att hitta varorna som alla var prydligt sorterade och uppställda. 
Det fanns även en fin delikatessdisk med färdiga rätter, så jag kan tänka mig att det kommer att handlas hem middagsmat härifrån till oss. 
Efter uppackning och allmänt "fnulande" så skulle det bli middag på vår thailändska favoritkrog, Purple Haze, tillsammans med de svenska Beijingvännerna som också nyligen kommit. 
Kunde på vägen dit konstatera att det var popkonsert på Worker´s Stadium, den stora arénan mitt emot vårt hus. En välkänd kinesisk artist skulle uppträda och mängden människor var stor. De som inte fått tag på en biljett kunde säkert lyssna på konserten från trottoarkanten, helt gratis.


Fotbollsarenan, Worker´s Stadium, där det spelades OS fotboll för ett år sedan.


Lyssnarplatser

Att kliva in på Purple Haze var som att komma "lite hem". Stora famnen väntade och det var så härligt att känna sig välkommen tillbaka hit och till Beijing. 
Genast frågade personalen efter Bosse. Jag blev så glad av att jag på kinesiska (mandarin) kunde säja att han kommer i september.
Men saknad var han.
Jovisst, ville jag ha en "Dirty Mojito"! Här koms det ihåg. Undrar vad som skulle hända om jag valde något annat? Kanske en rent hypotetisk fråga??? 
God mat blev det, en aning stark dock. Undrar om vi legat av oss i sommar eller om restaurangen bytt kock. Det får jag ta reda på. Inte alltför svårt då jag känner de trevliga  ägarna Wen och Tobias. 

Några av oss skulle fortsätta ut i den heta augustikvällen men foten/tån var alltför svullen för att jag skulle kunna gå längre än de 300 metrarna hem. 
Foten ska få ligga högt i natt, något åt "Prinsessan på ärten" hållet och i morgon ska det bli både manikyr och pedikyr som ska stå på programmet.
Vågar inte ens tänka på vad som ska säjas om tån. Jag har ju sedan 2003 även en skadad högertå. Det har tagit tid att förklara det....och nu en vänstertå som inte är intakt....
Kanske kan man få rabatt om bara åtta tår behöver vårdas??? 

För min del har det varit "lång dags färd mot natt". Vi ligger sex timmar före Sverige och jag är ju faktiskt ingen ungdom längre, behöver min skönhtssömn. Här är klockan nu snart 23. Kanske kan jag ögna lite i DN innan John Blund dimper ner.  
Ha de´, som norrmännen säjer 
Susanne

Skönt att höra att du är på plats!

Trodde inte du skulle hinna skriva idag, men vad jag misstog mig.

Många skratt fick jag, men jag förstår att tån behöver uppmärksamhet.

kramar

Iris

Vad härligt det låter, förutom detta med din tå! Sköt nu om dig och hoppas pedikyren hjälper tån!

Massor med kramar!

Anna, nu i Malmö

Hej kära vän!

Aj,aj,aj låter inte bra med svullnad....bra, ligg hela natten men foten högt...

Åhhh vad jag skulle vilja vara med på Purple´s...och en Mojitos, de gör den bästa i hela världen där...iallafall av de jag druckit...

Du ska veta vad jag tänkt på Beijing och svenska skolan denna vecka....en del av mig vill ta första bästa plan : )

Kramkram och sovgott!

Anna fd JustMakePlaze

Britta G

Gott att du är "på plats". Men den stackars tån....

Lycka till m hösttreminen!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: