Anna och Orust!!!!

    
Ja, så blev det av!!! Hurra!!
Har verkligen längtat efter att få träffa Anna och se Orust. Förra sommaren fick vi inte ihop det, men i år lyckades vi bättre.
Vi lämnade Stockholm i solsken fredag morgon och  västra Sverige mötte oss med regn och kraftig blåst. Regnet avtog efter hand, men det gjorde däremot inte blåsten. Uddevallabron var under vissa tider på dagen avstängd för all trafik.
Vi hade tryckt ut en vägbeskrivning till Kungsviken på Orust med hjälp av ENIRO. Till vissa utflykter vi gjort tidigare har vi försökt med HITTA. Men det är just vad vi inte gjort. Hittat rätt alltså. ENIRO var till stor hjälp tills vi nästan var på Orust. Då var förslaget från deras sida att vi skulle fortsätta och ta ett par färjor. Eftersom vi visste att det fanns en bro över, så ringde vi Anna, som lotsade oss rätt.
Det blev ett kärt återseende med Anna hemma hos hennes föräldrar i Kungsviken. De bodde så vackert, högt upp, med många uteplatser och havet kunde skymtas mellan träden.


Bosse och Anna strålar i kapp.

Vi installerade oss i ett eget litet hus på tomten och var sedan redo för att börja utforska Orust med Anna som guide. Eftersom Anna bott och gått i skolan här så fick vi verkligen en "herrskapsguidning", säkert den bästa som går att få. Mången tack!!! 


"Vårt" lilla, fina, hus. 

Mollösund, ett gammalt fiskeläge, stod på programmet. Turen dit gick bland Bohusländska små samhällen och den vackra, karga naturen gjorde sig ständigt påmind. Jag njöt av var minut.


Visst blåser det på oss!


Hamnen i Mållösund. Många båtar vid kaj, denna blåsiga dag.

En god middag hemma hos Annas föräldrar i Kungsviken, medan skymningen la sig, blev ett fint avslut på dagen/kvällen. Vi hoppades på fint väder och mindre blåst inför lördagens fortsatta upptäcktsfärder på och omkring Orust.
Och javisst! Lördagen mötte oss med ett strålande solsken. Käringön stod idag på programmet. Kom genast att tänka på både Evert Taube ( som vistats mycket i dessa trakter) och Harrrrrry Brandelius. Nu skulle jag få besöka en plats/ö, där jag aldrig tidigare varit. Helt fantastiskt!


Båt från Hälleviksstrand till Käringön.


På väg....

 


Själva "käringen"


Visst skulle vi ha lunch....vad kunde passa bättre än Petersons krog och


 en helt underbar fisk och skaldjurssoppa.

Lördagen bjöd på  jazzkväll i Rasseys lada i Kungsviken. Namnet kommer från en av de män som grundade varvet Hallberg-Rassey och som tillika byggde dessa vackra segelbåtar.
 Härlig jazz spelades av  "Carlings",  alla från samma familj. Det blev verkligen en musikupplevelse utöver det vanliga, just i en lada vid hamnen i Kungsviken. Vilken lycka att få vara där!
God mat och dryck hade förberetts till oss av Annas mamma Britta och svägerskan Ina.
Lite smolk i bägaren blev det något senare på kvällen. Mitt mörkerseende är int alltid det bästa.....Så efter efter kvällens tvagning, på väg till makens och mitt lilla hus, så ser jag inte riktigt var jag trampar. Jag finner mig plötsligt framstupa och känner en smärta i min högra tå. Ja, det var den vänstra förra gången 2003....
NUpptäcker att nageln på stortån står rakt upp. Ont gör det och tack och lov finns både Anna, Britta, Bosse och svägerskan Ina i närheten. Jag bara stönar, det gör ont. 
Tack och lov för Britta, hon är sjuksköterska med mycket rutin. Efter visst övervägande inser vi att det får räcka med förband och ett läkarbesök kommande dag. 


Den skadade tån, bilden är tagen av Anna.

Britta lägger ett väldigt fint förband, där nageln får sticka ut lite. Med mycket stöd av alla omkring så känns smärtan mindre och en rejäl värktablett gör att sömnen så småningom tar överhand.

 

Men jag lovar, tån och nageln ordnar till sig.
Besöket hos familjen Gustafsson i Kungsviken blev en upplevelse utöver det vanliga; på alla sätt och vis.


Anna, Britta och jag.


Kungsviken, sen lördag kväll.
KerstinMen vad är det med dina tår kära Ditte????

Tur att du fick profshjälp!

Alla bilder, utom tåbilden, var mycket vackra.

Härligt återseende förstår jag.

Kramis!

Marie Leander

Aj aj aj, vad det såg ut att göra ont. Hoppas det ordnar sig med tån.

Vad mysigt ni verkar ha haft det, jag är förstås riktigt avundsjuk på både er och Anna.

Ni skulle ha passat på att ta en sväng över Dalsland när ni ändå var ute och reste. Nästa gång får ni ta vägen över oss.

När åker ni tillbaka till Beijing?

Vi åker tillbaka till Texas den 11:e augusti.

Kram

Iris

Jag tror inte detta är sant, menar dina tår!

Vad jag önskar att jag kunnat vara med er!

KRAM

Anna i Kungsviken

Kära Ditte!

Så himla kul att ha både dig och Bosse på besök.

Ja, tånageln din blev lite "skadad", hoppas verkligen att det läker sig fint och snabbt....och roligt om inte Orustminnet för dig läggs "bara" på nageln : )

Krya på den!

Kram Anna

Ingrid

Ditte, Ditte...

Vilken härlig tur till Bohuslän. Jättefina bilder!

Tån!!!

Tur att du var i goda händer och ett fint bandage blev det.

Kanske är det dags för dig att investera i skor med stålhäta.

Kramar

Ditte

Tån mår klart bättre och fick förstklassig vård och behandling av familjen Gustafsson.

Besöket på Orust och i Bohuslän blev en fantastisk upplevelse.

Kristina

Aj, aj, aj det gör ont. Jag har själv en likadan tå just nu, fast min "ramlade av" av andra skäl. Verkligen otur att detta hände annars så hade vi träffats då Anna tänkte ta med er på en rundtur till bl a Bokenäset dagen efter, det får bli en annan gång.

Härligt att läsa att besöket ändå var lyckat.Hälsningar Kristina (Annas syster i Bösrås)

Kristina

Ops Fel adress i förra inlägget.

Här kommer det rätta.

Kristtina

emma nilsson

ditte ditte fantastiska bilder till jag BLA(:over A:et) (nastan kloktes..) DIN TA!! Jag kunde inte lasavidare runt bilde sa vet inte vad som hant med dig men ush sag frukatansvart ut o sa ont !!vad roligt att du var hos Anna, Nasta gang besoker ni kanske anna och mig i Malmo.

kram pa er

emma

Linda

Kul att se bilderna ifrån Kungsviken!

Själv bor vi i Kungsviken precis mittemot Rasseys lada, Evert Taube har till och med bott i vårt hus :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: