Åland nästa

    

Sommar igen, känns det som. Här i famlijen fattar vi ibland snabba beslut ibland. Beslöt oss för att  ta en tur över till Åland och Mariehamn för att hälsa på släktingar.
Med tanke på att jag börjat lite nedräkning inför avresan till Beijing samt konstaterat att jobbet börjar i Stockholm nästa vecka med ett par studiedagar får takten ökas på. ( Bra med lite mjukstart och roligt att träffa beijingkollegorna igen) 
Alltså tog vi oss ner till Birka Paradise för att i den vackra måndagkvällen bege oss ut genom Stockholms fina skärgård och fortsätta ut över Ålands hav.
Måste nog tillstå att jag gillar den karga, bohusländska skärgården lite mer, om man nu måste jämföra. Men det är ju inte alls nödvändigt. Stockholms skärgård finns här och nu och det är den jag har i min närhet. Härligt!!!


Birka Paradise, snart klar för avgång.

Eftersom jag har ett mindre problem( möjlighet???) med min tå, så skulle vi ta bussen ner till båtterminalen. Vi var ute i god tid, men det var inte bussen. Den vi planerat att åka med kom inte alls. Ivrigt och ständigt tittandes på klockan hoppades vi att nästa buss med avgångstid 17.22 skulle infinna sig. Inte då! 
Med tanke på att båten skulle gå klockan 18.00 så var det en aning bråttom. Vad göra??? Taxi, men det fanns ingen inom synhåll. Föreslog att vi skulle gå upp till Ringvägen och ta buss nummer 3 direkt till Slussen och kajen. I vanliga fall med alla tår intakta så tar det kanske fem minuter att gå upp. Men med en stortå som inte är i skick som ny, så tog det den dubbla tiden. Och då skyndade jag på stegen.....
Hur som helst så kom bussen och Bosse hastade iväg vid Slussen för att checka in oss. Själv anlände jag åtta minuter före avgång.
Bara att slå sig ner på akterdäck och njuta av en underbar tur genom Stockholms skärgård.


Fortfarande lummig innerskärgård.


Skymningen och aftonrodnaden  lägger sig innan vi kommer ut på Ålands hav.

För mig var det bara att vila, umgås med Bosses mamma, syster och svåger, läsa och äta god mat.
Läshörna på gräsmattan.

Ett kort besök blev det och redan på onsdagen styrde vi (båten) kosan hemåt mot Stockholm. Strålande sol, så även denna dag. 
Återigen att sitta på akterdäck och bara njuta av tillvaron och utsikten som bjöds.

 
Mariehamn i bakgrunden.


Snart öppet hav.
Furusund, bara tre timmar till Stockholm genom innerskärgården. Ja visst, Evert Taube här på ostkusten också "Jag minns en stund i Furusund"...........

Själv gläds jag åt att få ha upplevt en vacker del av västkusten med Orust, Mållösund och Käringön tillsammans med Anna,  Jag gläds också över att vi själva bor så att vi har närheten till vatten(20 m) på vår Stockholmsö, Södermalm.
Att det sedan blivit några turer på Ålands hav och ut i Stockholms skärgård känns som en extra bonus.

Iris

Vilka underbara bilder! Jag njöt själv av Ålandshav under vår resa till sommarstugan! Vi här i Tyresö undrar: Middag innan du åker till vår drömstad? Kram till dig och krama Bosse från mig!

Susanne

Hur skulle det vara om frun kunde ta det lite lugnt. Det finns ett ord som heter konvalecent. Men jag kan också förstå att du vill utnyttja tiden här hemma till att uppleva och göra roliga saker.

Vila tån lite,ibland kanske.

Kramar

Anonym

Hej igen!

Snyggt matbord, men en fruktansvärd tå!!!! Jag kan inte ens se på fotot. Fattar inte att du har kunnat förflytta dig en meter med en.

Kram Eva

Ingrid

Vilka fina bilder! Du, kom ihåg att vara rädd om tån. Du har inte så många!

Gläds alltid åt att läsa det du skriver.

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: