Väntans tider

    
I god tid var jag idag ute på flygplatsen för att möta vänner från Sverige. De skulle komma med SAS från Stockholm, via Köpenhamn. Att planet var 40 minuter sent var inget att göra åt, mer än att köpa en cappucino på Starbucks.
Planet landade 12.31 och efter en halvtimme började jag mer aktivt spana efter gästerna. Jag såg några SAS resenärer komma, men de var inte så många.  När det gått nästan en timme efter landning kom besättningen. Jag fortsatte att vänta.
Undrar om det "har hänt nåt". Kanske bagaget inte kom, kanske hade någon blivit sjuk....
Gjorde ett litet försök att få gå in i bagagehallen och titta. Och det gick inte alls, kan förstå det. 
Skickade sms till vännernas mobiler, provade att ringa. Ingen framgång alls! Inte på något sätt.
Ringde  då hem till maken och bad att han ska göra nya försök att ringa via Skype. Han fick heller inga svar. Vad göra?
Beslöt mig för att åka upp till SAS kontoret för att se om vännerna fanns med på passagerarlistorna. Ringer under tiden vännen Anna på skolan för att hon ska gå in och titta på min mail. Kanske finns det något där. 
Träffade i alla fall på en vänlig själ vid SAS incheckningsdisk som meddelade att planet från Stockholm till Köpenhamn blev inställt och att vännerna därför inte ens kom till Köpenhamn. Följaktligen kunde de heller inte komma med SK 995 till Beijing.
I samma ögonblick ringde maken och har talat med  vännerna. De finns på hotell på Arlanda. Pust!!!
Då var gåtan löst. Förhoppningsvis kommer de i morgon direkt från Stockholm med Air China.
Och visst hade ett mail skickats till mig om förseningen. Men, mailet har ännu i skrivandets stund, 20 timmar senare än det skickats, inte kommit fram till mig. Så kan det också bli.
I allt roddande på flygplatsen glömde jag min jeansjacka vid SAS diskarna. Men har jag tur, så har någon vänlig person tagit hand om den och jag får tillbaka jackan i morgon förmiddag. för jag är ju i Beijing. Det har nämligen förekommit tidigare här att jag glömt lite saker på skillda platser, handväskor till exempel och de har jag fått tillbaka. Dessutom med allt innehåll!
Så i morgon förmiddag gör jag ett nytt försök att önska våra vänner välkomna!