Val är inte lätta

    
Men vem  har sagt att det ska vara lätt? Jag har inte räknat de val jag gjort på jobbet idag. Men jag tror inte de var så fasligt många; jämförelsevis.
Men efter min kinesiska lektion så började det tjorva ihop sig.
Vårt första bestlut och val, blev frågan om var vi skulle äta. Kvällen var helt ljuvlig, med 25 grader varmt vid 18.30 tiden. Givetvis ville vi sitta ute och äta. Vi passerade den lokala puben, The Den, som ligger några hundra meter från vårt hus. 
Och se! Uteserveringen var öppen, så valet blev givet. En lätt middag utomhus i den sommarljumma kvällen kändes alldeles förträffligt. Valet av mat blev inte heller så svårt, trots många valmöjligheter.
Att sitta ute så här i början av april en kväll och äta känns nästan oförskämt bra.

Lite senare gick vi in på Jinkelong, den lokala snabbköpsbutiken. Vi skulle ha yoghurt.


Vad skulle vi välja denna gång? Detta är bara en del av utbudet....

Efter visst övervägande bestämde vi oss för att ta en oprövad sort.
Vi gick vidare mot frukten. Jättehärligt med all färsk frukt som finns att tillgå. I vanliga fall köper vi den på frukt och grönsaksmarknaden( en av dem) men när vi nu ändå var på Jinkelong så passade vi på att handla här.


Kanske jordgubbar för lite mer än 10 svenska kr/ 500 gram?

Eller varför inte lite papaya för en billig penning, ca 6sek för en halv. Ananas, bananer, olika melonsorter, drakfrukter; som sagt utbudet är stort. Vi nöjde oss med lite jordgubbar och ananas. Det tar tid att gå runt och titta och smaka, men det har vi i alla fall gott om här. Inget jäkt! Te behövde vi också. Jag räknade hastigt till att det fanns omkring 40 olika tesorter som var framme i den manuella teavdelningen. För vår del var det grönt te som gällde och jag kom även ihåg vilken sort jag köpte förra gången. Och det gjorde även teförsäljerskan. Så här behövdes det inte göras några som helst val.

Vidare mot avdelningen för tandkräm. Här gav jag upp och lämnade med varm hand över till maken att välja sort. Jag orkade inte ens räkna hur många olika sorter det fanns. Det får jag göra en annan dag.


Tandkräm i mängder. Undrar om man känner någon skillnad på de olika sorterna?

Valet av väg hem blev i alla fall lätt. Det blev raka vägen!