Påskdagar i blommornas tecken

    
Javisst! Påskharen kom på påskaftonens morgon med ett påskägg fyllt med godis. Måste erkänna att jag hyste viss oro, men helt i onödan.
Det är tredje året vi firar påsk i Beijing och i var dag har vi haft påskmiddag hemma hos oss. Första året vi var här så var Ninni och Karolina våra gäster. (Anna var borta eller sjuk). Förra året samlades vi också några stycken hos oss för att äta påskmiddag tillsammans och så blev det även i år. Sussie hade gjort en "Jansson" och det var det närmaste sill vi kom denna påskafton. IKEA hade fortfarande slut på sin sill. Köttbullar, egenhändigt rullade av Bosse, paj från "franske slaktaren", ägg med olika fyllningar och diverse grönsaksrätter fyllde årets påskbord. Avslutningen blev färska jordgubbar och vaniljglass. Drycker till denna påskmat varierade, men utbudet  av dessa ädla varor,som gästerna medförde, var klart stämningsförhöjande. Många skratt blev det och stämningen var hög Tack kära vänner för en jättetrevlig påskaftonsmiddag!


Anna, jag, Iris och Sussie är förväntansfulla inför aftonens gemensamma middag. Bosse är fotograf.

Påskaftonen ägnade Anna, Iris och jag även åt att besöka en utställning om Tibet. Måste vänja mig aktivt vid tanken på att Bosse, Anna och jag ska åka dit om några veckor. Det ska bli helt fantastiskt! Vi åker tåg dit, vilket tar 48 timmar, bor i Lahsa i fyra hela dagar och gör utflykter med utgångspunkt därifrån och flyger sedan tillbaka till Beijing. Helt otroligt att detta kan bli möjligt. Jag har velat åka allt sedan jag för ett par år sedan hade en lärarstudent, Emma Harborn, som gjorde resan. Tänk vad resor och upplevelser kan smitta!!!!

Idag har vi vandrat lite i Carl von Linnés fotspår. Ja, inte har vi varit i Uppsala men väl i en blomsterpark här i stan, Zhongshan Parken. Den ligger strax väster om den Förbjudna Staden och bjuder på en helt underbar blomsterprakt.
Parken är nog mest känd för alla sina tulpaner och alla var inte utslagna idag. Det kan nog dröja ytterligare någon vecka. Men här fanns förutom tulpaner i många färger, påskliljor, hyacinter, pingstliljor, violer, syréner, körsbärsträd av flera slag, persikoträd, cypresser och mycket, mycket mer.
Det var första gången som vi var i denna park men vi kommer gärna tillbaka.
Se bilderna och försök förnimma dofterna av alla blommande växter och träd.


Tulpaner i mängder


Påskliljor


Violer


Hyacinter


Härlig grönska!

Att denna stad är som gjord för att cykla i, konstaterar jag var och varannan dag. Lätt och smidigt att ta sig fram, inga köer, breda cykelbanor och tänk så mycket man hinner se och uppleva. Visst, ibland är det rätt mycket trafik. Blir lätt det i en stad med ett invånarantal på runt 15 miljoner. Men den gyllene regeln att bara titta framåt håller. Vilken frihetskänsla! Och det gillar jag!


Cykelbanan, jag och Förbjudna Staden i bakgrunden. Disigt idag!