Möjligheterna att njuta finns här också

    
Att Beijing är en mångmiljonstad vet nog alla. Hur många miljoner som bor här vet nog däremot ingen. Men närmare 15 miljoner är nog en bra gissning.
Att det vissa dagar är dålig, eller mycket dålig luft , det vet många. Inför OS i höstas var detta ett stående inslag i media. Ja, förutom allt annat, som inte heller var bra. Och visst är det vara så! Visst måste man och även jag, vara kritisk. Visst kan saker och ting ständigt förbättras.
Men kritisk måste jag/man  vara även hemma i Sverige, i vilket Europeiskt land som helst, i Amerika, i Afrika, i resten av Asien, ja över allt. Hur skulle det annars se ut?
Men här, precis som överallt annorstädes, finns ju också så mycket att  glädjs åt.
Man kan i viss utsträckning välja hur man vill se på tillvaron och på möjligheterna som erbjuds, eller som du själv väljer att ta till vara.
Jag njuter för närvarande av all vacker grönska, fantastiska cykelvägar och en härlig stad. Jag njuter av att lite på ålderns höst fått och tagit möjligheten att vara i Beijing och att jobba här, att lära mig mer om Kina och en fantastisk kultur, att möta nya människor, att ta vara på tillfällen som passerar och försöka lära mig lite kinesiska.
Gläds gör jag också över alla vänner som kommer på besök under våren och att jag tillsammans med dem får möjlighet att se och uppleva även för mig nya saker i stan. Gläds gör jag också över mitt privatliv här som ger många dimensioner.
Visst är det fantastiskt!!! Friskt vågat är hälften vunnet! Våga ta vara på möjligheterna när du ser dem, vare sig du är här eller hemma. Jag försöker verkligen, men visst är det en bit kvar....


Vid sommarpalatset, möjlighet att njuta av det vackra.


Lugn och ro längs en kanal.


Körsbärsträd i blom.