Lååång fredag

    
Här jobbas det även denna dag. en helt vanlig arbetsdag för min del.  Det inget särskilt med det. Alla jobbar och långfredagen är ingen röd dag. 
Det är tredje påsken jag är här, så jag har vant mig. På skolan åt vi lite svensk, påskinspirerad mat ,men med kinesiska inslag, annars inget speciellt. Jo, eleverna kokade påskägg och några målade dem, innan de åts upp i samband med lunchen.
 I min klass slog vi till och med runt på ett nationellt prov i matte. Annars en högst vanlig skoldag. Givetvis en trevlig sådan, det är det alltid.

På vägen hem steg Anna och jag av bussen långt före "vår hållplats". Vi promenerar nämligen gärna en bit. Bra för hälsan!
Man kan uppleva mycket då. Idag upplevde vi bland annat det fashionabla hotellet WESTIN. Det är ett ganska nytt 5* hotell, som jag tror blev klart i samband med OS i augusti 2009 eller strax före.Redan i den gigantiska lobbyn blev vi lite bländade av den svart marmorn som täckte golvet. Det blev nästan svårt att se, så blank var den.
Vi ställde genast kosan mot toaletterna. Dessa var en skapelse för sig. Vi trodde först att alla var upptagna, det gick inte att få upp dörren till själva toan. Men som tur var fanns en "ayi" i närheten och visade hur dörren skulle öppnas. Ja, inte är vi då några tekniker....Det fanns ett dolt handtag, infällt i dörren.... Men tjusigt var det"
Efter detta ville i ta oss vidar upp i hotellet. Hissarna hittade vi, steg in och försökte trycka på en hissknapp. Men ack nej! Man måste ha ett speciellt kort. men, vi hade tur. En hotellgäst matade in sitt kort och vi kom till våning 20. Men vi ville högre, ända upp. Tursamt kom det på ytterligare en hotellgäst och vi bad att hanskulle forsla oss högst upp, vilket han vänligt nog gjorde.
Väl uppe på 34de våningen,var det Executive Suites. Givetvis passade detta oss. men tyvärr va det disigt och utsikten över Beijing minimal, så vi åkte ganska snart ner igen. Och ner kom vi utan hisskort!
En klar dag återväder vi gärna hit för att se på utsikten.

Vi vandrade vidare hemåt och njöt av det vi såg .


En härlig grönskas rika doft....

Väl hemma var det för min del dags för fotmassage och manikyr. Helt ljuvligt och avslappnande! Anna slog till på en ryggmassage och manikyr. Bra även det!

Med lätta fötter och avslappnad  kropp inhandlade jag aftonens middag. Middag hemma och egentillverkad! Härligt!
Det blev helt nymald köttfärs, från franske slaktaren, för att göra biffar, potatis,( att ugnssteka) grädde till ädelostsåsen, tomater och rödlök till salladen. Mums!

I morgon är det påskafton och jag har fortfarande lite funderingar kring påskharen och påskäggen. Känner viss oro. Men det löser sig nog.
Påskaftonsmiddag ska det i alla fall bli med några nära och kära!

Vad gör ni i påsk?