Smakprov....

    
Visst är det härligt att få besök! I lördags anlände våra vänner John och Gunilla.  Visserligen ett dygn försenade, men de kom i alla fall till sist. Vi har redan jobbat in det förlorade dygnet och är snart inne på extra tid. Dygnet har bara 24h, men sedan är frågan hur man nyttjar dem effektivt.
Jag jobbar som vanligt, plus lite till, men med en förstående, stöttande och handlingskraftig make och två pigga gäster så har dygnet räckt långt.
Alltid roligt att se hur tillvaron här ses på, med mer svenska ögon. Jag kan nog påstå att jag mer och mer fått på mig kinesiska glasögon och utifrån dessa betraktar livet och tillvaron här och jag är väldigt nöjd.

Idag skulle vännerna shoppa loss lite på det närbelägna marknadsvaruhust, Ya Show. Själv ägnade jag mig åt skoljobb och kinesisk läxa och stannade hemma i godan ro.
Visst hade jag lite föraningar om att prutandet skulle bli lite tamt, men alla måste lära av sina egna erfarenheter.
Jag hade för säkerhets skull skrivit förslag till prislista för att underlätta det hela.
Efter ett par timmar kommer vännerna hem med ett antal påsar. Det första John säjer när han kommer innanför dörren är  "detta är nog så nära helvetet man kan komma". Och han gillar INTE att shoppa  kläder ens i en svensk, liten, affär.
Men visst hade de båda handlat och prutat!
Jag förstod att det tagit på krafterna. Tyvärr var den jacka John köpt levererad i fel storlek..... Tillbaka på cykel till Ya Show, byte av jacka och hem igen. Mei wenti, inga problem. Det blev bra till slut, med jacka i passande storlek.
Jag kan förstå att just miljön och intensiteten på detta marknadsvaruhus känns frustrerande vid första besöket, men sen är man en erfarenhet och upplevelse rikare. Bara att komma igen!
Tror inte ens det är idé att presentera Silkmarket.....Det finns ju så mycket annat att ägna sig åt. Varför inte dessa
händelserika och fartfyllda cykelturer. De kan ju vara riktigt lättsamma, jämförelsevis med shopping på marknader.

Vad gäller erfarenheter och upplevelser var vi redo för att gå vidare efter Ya Show.  Alltså slog vi efter  aftonens"kinamiddag" runt på lockande bakverk i vackra kartonger från närbeläget konditori. Kan mat provas så kan bakverk också provas, tänkte jag.

 
I vackra kartonger bärs bakverken med varsamma händer.


Det inhandlades fyra olika bakelser och om dem hade vi olika smak. Men, alla hade en svindlande åtgång och det blev inte ens en smula kvar.
Måste dock tillstå att ett par av dem var svåra att dela i fjärdedelar. Risk fanns för orättvis tilldelning !


Vackra, eller hur?