Olika oaser...

    
Söndag och en hel dag till att bara vara med nära och kära. Eva åkte hem efter fyra intensiva och fantastiska dagar här. Oj, vad vi umgåtts och gjort roliga saker tillsammans med John, Gunilla och Bosse. Vilken effektivitet! Tur att jag hade jobbat  undan en massa i förväg och kunnat utnyttja min lediga tid till att umgås och skratta. Såååå roligt!

Ya Show, prutningens Mecka,( marknadsvaruhuset i närheten) kan knappast kallas för oas i ordets rätta bemärkelse. Men visst kan det vara en oas om man orkar med alla försäljare som pockar på uppmärksamhet och all intensiv  prutning. Men viss charm har det, i alla fall när man får gå därifrån med sina varor. Jag tror att jag för egen del blivit ganska immun mot allt liv och stoj därinne. Jag köper det jag ska och går ut igen.
Men våra gäster har blivit riktigt duktiga både på att pruta och slå dövörat till. Visst vänjer man sig! Själv kan jag stundtals tycka det kan vara riktigt charmigt... Jag har mina "tjejer" där jag handlar och då går det hela lätt som en plätt; inga som helst diskussioner om något.

En annan typ av oas är förstås Pavillon. Idag åt vi lunch där och njöt av att  sitta i godan ro i den vackra trädgården. Solen sken, fåglarna kvittrade och det kändes som om vi var långt borta från storstadens lam.
Men tack och lov, är det bara att gå ut på trottoaren för att finna en mer stadslik tillvaro.
Skönt att kunna välja!Härlig lunchpaus