Beijings längsta rulltårta

    
Skärtorsdag i år också, med lite soldis och 26 graders värme på eftermiddagen. Detta är dagen då skolan har sin årliga hattparad. Både förskolans och skolans elever deltar i evenemanget som äger rum i slutet av skoldagen. Föräldrar, småsyskon, släkt och vänner på besök, är också välkomna att beskåda hattparaden och hälsa påsken välkommen.
Eleverna i "min klass" hade i år bett att få andra arbetsuppgifter än att delta i paraden, de kände sig nog lite överåriga, och blev således tillsammans med mig ansvariga för några av de mer praktiska arrangemangen. Tillsammans hade skolan och förskolan bakat 20 rulltårtor som vi skulle dekorera med vispgrädde som färgats gul, svenska flaggor och strössel. Engagemanget var totalt! Eftersom det var så varmt, kunde inte tårtorna bäras ut och skäras upp förrän strax före serveringsögonblicket. För vem vill smaka sur grädde? Men allt flöt på i rask takt. 
Serveringen av kaffe, te, juice och rulltårta till alla gick galant och detta var verkligen ett "teamwork".
Stundtals blev det jäktigt då alla skolans barn, ca 115, all personal, plus alla gäster skulle avnjuta påsktårtan och både tallrikar och skedar var på upphällningen. Men allt ordnade sig på bästa sätt inom några minuter.


Rulltårtorna dekoreras.


Beijings längsta rulltårta!!! Utburen på skolgården och klar att skäras i många, många bitar.

Här har vi ju inget påsklov utan jobbar på som vanligt. Vårlov hade vi för ett par veckor sedan.
Och eftersom påsken inte firas i Kina, så är det inget särskilt vare sig med skärtorsdagen eller långfredagen. Påskafton och påskdagen är helg, så då är vi lediga i alla fall. 
I morgon, långfredag, blir det i alla fall påsklunch på skolan. Tyvärr blir det nog vare sig sill eller påskmust, då IKEA haft slut på dessa varor en tid. Men vi gläds åt köttbullar, korv, potatisgratäng, ägg, kaviar och lite andra godsaker i stället. 

Sen har jag förstås en egen fundering till påskafton; påskägg med godis????? Kanske hittar påskharen ända hit? Det gjorde den i alla fall förra året.