Student, ja visst!

    
Känner mig som student på nytt. Tänk att få chansen och ta möjligheten till att få "nosa" lite på det kinesiska språket, mandarin. jag är lite stolt över mig själv. Att komma till skott och att ta det på allvar.... Har idag kämpat hårt. Det blir gärna mycket när man ska börja från nolläge. Men jag gillar språk och jag gillar utmaningar.
Besökte idag "The Foreign Bookshop" på den stora gatan Wanfujing,för att inhandla mina läroböcker. Två böcker och två cd skivor kostade modesta 80 yuan, något mer nu i sek. ( Den svenska kronan är låg) I Sverige hade motsvarande inköp betingat en kostnad av minst 500kr.

 
får på kinesiska sköta mina inköp. Jag fick G.

Även inne i bokhandeln var min kurs i gång. Mycket att anteckna och mycket att lära in. Tur intresset är stort. Gäller nog både lärare och elev....


Maggie, läraren, förklarar och jag antecknar. Inte lätt att få det rätt! Och med rätt uttal!

Tänk att få böckerna inslagna i lite silkespapper och med rosa snören. Bara det, gör att allt känns lättare...


Mina böcker och cd skivor.

Men med en privatlärare, entusiastisk och krävande, så ska jag kämpa på och göra mitt bästa. Denna chans till att lära mig lite mandarin ( kinesiska) kan och vill jag inte missa.
Vad ska jag ha det till då? Det vet jag inte, men jag vet att hjärnan får arbeta och att jag känner en glädje. det är vad som är viktigt!


Sussie

Heja Ditte! Jobba på! Tycker att du är jätteduktig - ser fram emot att prata kinesiska med dig på jobbet!

Kram Sussie

Karolina

Är det rosa bandet som gäller i Kina med??? Tänkte på paketinslagningen. Kram

KinaTessan

kämpa på.. det går nog ska du se.. öva på

Lotten

Hej!

Hur är det med dig! Vad roligt att läsa din blogg. På lördag kommer jag till Beijing och hälsar på då hoppas jag att vi kan träffas som på den "gamla goa tiden". Ha de så bra. Så ses vi snart. Kram Lotten

Ditte

Hej Lotten!

Välkommen tillbaka till Beijing. Jag minns hur flitig du var på bussen om mornarna med din kinesiska. Nu är det min tur. Vi ses kanske på flygplatsen på lördag. Jag ska möta vänner som kommer.

Annars ses vi under veckan.

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: