Stormöte i stan

    

Mellan den 24 och 25 oktober är det verkligen ett "stormöte" här, ASEM,  Asia -Europe Meeting.Detta är ett forum för  endialog mellan EU och dess medlemsländer, kommissionen, samt  många länder i öst, syd och sydöst Asien och Kina är i år värdland för mötet.  ASEM bildades i Bankok 1996 och har möten vartannat år. Deras tre pelare är politisk dialog, ekonomiskt och finansiellt samarbete och övrigt samarbete, bland annat på kultur och utbildningsområdena.
Jag tycker det hela låter både intressant och spännande.
Jag vet att vår svenske stadsminister kommer att vara här liksom säkert andra från vår svenska  regering och riksdag. 
Ska bli spännande att följa vad svenska medier skriver om detta. 

Lika spännande var det inte att i eftermiddag ta sig hem från skolan, jag lovar. Ja, viss spänning var det att motorvägen från flygplatsen och in till stan stängts av i ett antal timmar. Detta för att många delegater till mötet anlände under eftermiddagen. Vi fick ta gamla vägen och skumpa runt i vår skolbuss, som var fylld med elever och lärare. Riktigt lantliga omgivningar.


Gott om träd i alla fall.

Vi åkte från skolan 16.35 och resan in till stan tog omkring TVÅ TIMMAR, vanligtvis tar den ca, 35-40 minuter....
Det var enormt mycket trafik. Man kan ju tänka sig om detta hade hänt i den lilla staden Stockholm med sina ca. 1 miljon invånare....Här i stan är det kanske 13 miljoner till som vill förflytta sig denna tid..... Men det är bara att gilla läget. Vad annat finns att göra? Tur bara, att ingen, vare sig barn eller vuxen, behövde gå på toa....Den faciliteten har vi inte i skolbussen. 
Vi var alla överens om att fortsättningsvis ha lite nödprovaint med oss, för oförutsedda händelser.


Här väntar vi snällt på att köra vidare.

Även inne i stan var det stopp. Det gick i princip inte att komma fram. Jag tog en elev med mig och lämnade skolbussen med resten av mina kollegor. Annars vet jag inte när vi kommit hem denna afton.


Igenkorkat i korsningen vid trafikljusen. Vem bryr sig om lysen denna afton? De är närmast till påseende.

Har vi tur, så klarar vi oss bättre i morgon. Vi åker hemifrån innan motorvägen mot flygplatsen stängs av och förhoppningsvis åker vi från skolan innan den stängs av.
Jag medför i alla fall lite nödproviant, bara för att vara på dn säkra sidan.

Tänk er!!! E 4an, avstängd mellan Arlanda och Stockholm City, mellan 15 och 18 en vanlig vardag och att det bara finns en alternativ väg att köra. Köer, absolut och då kan vi jämföra antalet bilar mellan Stockholm och Beijing. Jag blir trött bara vid tanken...
Hoppas i alla fall på att det blir ett bra och givande möte. Känner mig lite delaktig. (Har ju suttit i kö i timmar)  

Anonym

Nihao Ditte och B !Hur är det med er i Beijng då? har lika fint väder än? du är så snabb på att uppdatera bloggen, man hinner ju inte med. men det är uper kul att läsa =)

hur går det nu inför flytten eööer är ni mitt i flytten?

kraaam

Ditte

Emma, nu har det blivit kallare. Jag har inte haft sandaler på två dagar. I morse var det bara +6.men sol och klart. Flytten går bra och sista dagen på Legend är på fredag.Mycket att flytta. Jag lovar!!!

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: