Slag i saken

    
Nu har jag bestämt mig. Ordentligt! Det ska bli studier i mandarin. Jag har bott i Beijing i över ett och ett halvt år och har inte satt i gång förrän nu. Lång startsträcka! Privatlärare är ordnad, kommer i veckan. Och idag cyklade jag ner till Pärlmarknaden för att köpa lite material. Måste börja tjuvträna.


På leksaksavdelningen fanns det jag skulle ha.

Jag köpte mängder av små kort, där det står både på mandarin, pinyan och engelska. Fick en bunt med kort lämpliga för 2-3 åringar. Alltid en början.
Köpte också upp mig på en mängd små affischer med olika, bilder, tecken och uttal. De ska sättas upp lite varstans i lägenheten. Får se om det ger resultat. Första ambitionen är att lära mig 20 nya ord per dag och dessutom komma ihåg dem till nästa........Utvärdering kommer.


Bara att börja med språkträningen.
Kerstin

Ditte!

Du verkar väl förberedd och motiverad för mandarin-studierna. Det kan bara gå bra! Lycka till!

Kram från Kerstin

Ditte

Kerstin, en av mina bästa egenskaper är att jag är så envis,samtidigt som den egenskapen även är min sämsta. Men jag vill nu göra ett seriöst försök med studierna.Återkommer med rapport.

Kram

Åse (Karolinas mamma)

Vilken snygg och intressant blogg du har.

Ni som hållit på ett tag blir ju riktiga proffs.

Du är en bra ambassadör för Kina. Alla som läser om dina upplevelser och ser dina bilder vill nog resa dit. Jag smygläser ibland och kommer att fortsätta med det.

MVH Åse

Ditte

Hej Åse!

Många tack för din kommentar. Det var roligt att höra att du tycker om det jag skriver.

Jag har löst din blogg också och kommer att fortsätta med det.

Åsa i Beijing

Oj vad duktig du är Ditte!

20 ord om dagen det är höga ambitionskrav på detta svåra språk tycker jag! Men jag lånar gärna dina kort... Känner mig som en 2 åring i den kinesiska språkutvecklingen!

Kram

Åsa


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: