Så var det lite pyssel...

    
Idag har jag PYSSLAT! Ja, det är rätt uppfattat...Jag var inte var den mest aktiva denna afton, det måste jag nog tillstå. Flitens lampa lyste över de flesta.Dit hörde inte jag, men jag deltog... Vilket framsteg! Jag är ju inte en pysslande typ.....Men man kan ju försöka.... Kreativiteten och skaparlusten var stor. 
Det var SWEA, Swedish Women´s Educational Association, som hade en kväll då det tillverkades julkort inför basaren till första advent.
 Inspiratörerna ( tillika föräldrar i klassen) var fantastiska, det måste jag verkligen säja. Tänk att få mig att tycka att detta var trevligt. Vilken prestation! Jag är ju inget "pysselfreak". Blir nästan allergisk av papper, lim och tomtar...


En av inspiratörerna värmer glögg, så vi ska få lite julstämning.

Så var det julkorten, kvällens huvuduppgift.


Jättefina förslag...


Här är jag på g......bland snören, papper och lim...Bara för att ge ett bevis...


Resultatet; kan nog konstatera att jag kan göra ett "stödköp" när korten kommer till försäljning. Men jag försökte...

Måste nog tillägga.... På FN dagen den 24 oktober så var jag också i pysslartagen. Då fanns mina elever som stöd för f-klassen som tillverkade duvor. Även jag fick tillgång till sax och duva.....


Så var vingarna på plats!

Så tänker då många; kan det vara möjligt att en sådan personlighetsförändring kan ske i Beijing. Nä, det kan det inte. Jag lovar! Men med duktiga inspiratörer kan man nå långt! Det vet de som haft med mig att göra i "pysselsammanhang".
Jag har några bestående minnen....
1. Påskpyssel; där man ska fästa hönsben...... Inte min grej! Men det gick vägen....
2. Karelska tuppar en påsk; ren katastrof. Min kollega stannade upp på tröskeln till klassrummet och undrade vad jag gjort. ( Detta hände 1984 och jag minns det...) Klassens tuppar var inte som de andras....
3. Smällkarameller, med silkespapper; jag ryser....
4. Tofsar av garn.....Vad ska man ha dessa till?  helt onödiga!

Men, jag har en sak som jag hitintills har lyckats med (oftast) vad gäller pyssel och det är att tillverka pepparkakshus med eleverna.
Det var länge sen sist, men jag vågar mig nog på ett försök i år. Har fantastiska föräldrar i klassen som lovat att komma och vara behjälpliga. Återkommer med resultaten i december.

Ps Det blev många kort på mig. Det var inte meningen. Men vad gäller pyssel, så måste bevis vara med för att jag ska bli trodd.
"Gänget"

Ditte!

Du har oanade talanger vad gäller pyssel. Ta vara på dem! Om inte annat, så skapar du något alldles unikt. Det gör inte alla. Livet i Peking ger dig nya dimensioner.

Ta chanserna nu när inte vi finns i närheten.

HH

Kära kollega! Jag som har sett resultatet med kycklingar och "vingliga" ben och lim överallt är helt chockad......jag har ju sagt att pyssel är KUL! Kommer till julpysslet så att jag får se reultaten i verkligeheten. Kram Helene

Iris

Och receptet till pepparkakshusen fick du idag!

KinaTessan

Hej, det ser fantastiskt ut. =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: