Lite "tantvarning"

    
Kanske är det så att jag just nu har lite svårt med begreppen. Blev verkligt fundersam igår... Kände mig lite som i Sällskapsresan 1, där Sven Melander och Lasse Åberg sökte efter Peppes Bodega. Nu var det inte så att jag letade efter en bodega. Nej då! Tillsammans med ett par kollegor var  jag på en mexikansk restaurang i ett område, inte långt från skolan. Här har jag endast varit en gång tidigare och det hela är ett smärre köpcentrum. Låga byggnader, väl skyltat och ljust ute var det också.
Efter vår mexikanska måltid ville jag gå till en frisör, som jag hade hört talas om fanns i området. Skulle bli skönt att få bli lite ompysslad.
 Lämnade alltså de övriga och stegade ut genom samma dörr där vi gått in. Gick åt det håll, ca 150m, där jag fått beskrivet att frisören skulle finnas. Hittade ingen! Inte lätt att fråga heller. Har ännu inte kommit så långt i min kinesiska kurs. (Men jag får träna frågor vid nästa lektonstillfälle) Virrade runt en  stund och ringde min väninna Christina, som jobbade kvar på skolan. Hon gjorde ett tappert försök att via telefonen lotsa mig rätt. Hittade ändå inte till frisören. Ringde på nytt, fick ny hänvisning. Insåg då att klockan hunnit bli så mycket att jag inte skulle hinna få den rogivande stunden hos frisören, som jag så hett längtat efter.
Gick tillbaka till restaurangen och mina kollegor. Frågade där efter restaurangen, på engelska. Jag blev visad ut genom den andra dörren( hade inte sett att det fanns två in och utgångar) och se, alldeles till höger låg frisören.
Nu hittar jag i alla fall dit nästa gång. Känns tryggt!

Har tydligen svårt med ställen där det finns mer än en ut/ingång. Letade i dag i köket på skolan efter en pärm som skulle finnas bakom en dörr på en hylla. Det blev minst två vändor i trappan upp och ner, innan jag fick tipset att titta vid dörren längst bort. Och alldeles riktigt, där fanns pärmen!
Får nog hädanefter i alla rum kontrollera antalet in och utgångar. Känns bäst så!


Mina kära vänner och tillika rådgivare i många frågor


Här är tanten!!
Iris

Vilken underbar hatt!

Ditte

Har alltid sagt att hatt inte är för mig, men kanske ska jag ompröva dessa tankar. Synpunkter mottages!

Sanna

Trams...du är så långt ifrån tant man kan komma!!!

Härlig hatt!

Kram från Sanna som har gjort traditionella skånska betlyktor på kulturen


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: