Lite huslig...

    
Grått och trist ute. Det har liksom varit mörkt hela dagen och temperaturen har inte gått över 20 grader.Kände verkligen för att laga middag hemma, tända ljus och se en film senare.
Blev nog lite inspirerad av den lantliga semestern vad gäller valet av rätt. Det fick bli något med kyckling....


Rar, frigående höna-kyckling.

Nu fick jag faktiskt spatsera iväg till "den franske slaktaren" och handla. I Beijing finns det minsann inte så gott om frigående kycklingar. Och, jag skulle ju ALDRIG NÅGONSIN kunna nacka någon. Jag kan ju inte ens äta en grillad hel/ halv kyckling utan att tycka det påminner om just det som det är....Men köpta filéer går bra.


Hos "franske slaktaren".

Traskade vidare till frukt och grönsaksmarknaden. Givetvis innehåller dagens middag mycket grönsaker. Tack och lov, får jag nog säja, när utbudet är så stort och priserna såååå låga,
Visserligen har jag svårt för att fråga efter vissa grönsaker, jag kan inte klara uttalet på kinesiska. Men jag lyckas få tag på nästan allt. Det blir spenaten som ställer till det. Till sist bestämmer jag mig för något som är grönt och har blad....


På grönsaksmarknaden.

Jag fick en hel kasse nästan full och betalade 10 yuan. ( Lite mindre i sek)


Grönsakerna jag köpte. Det som jag tog i stället för spenat finns bakom de två större tomaterna. Vet någon vad det är?

Nu återstod bara jakten på lite grädde eller liknande. Crème fraiche hade också gott bra. Men inte fanns det! Imorgon kanske! Det är idag jag lagar mat. Efter att ha besökt tre mer västerländska butiker gav jag upp. Tog en förpackning med mjölk och beslöt att göra en redning. Visst, det blev ju ett magrare alternativ.  Lika gott! Tveksamt!
Återkommer med receptet (delvis eget) om det blev gott.
Bara att sätta igång alltså!


Matlagning på g! Ja, köket är litet, men funktionellt.
Åsa i Beijing

Låter som en kanonmiddag tycker jag!!

Nu har även jag kommit hem efter ne underbar vecka! Har varit såå kul att fått följa med er samtidigt genom bloggen! Många spännande upplevelser jag gärna vil göra! Ses på måndag!

Kram

Åsa

Ditte

Åsa!

Tror vi får byta erfarenheter om våra resor. Har följt din resa också. Kan nog känna att jag saknade havet.Men lantluft och äventyr har jag fått. Och levt väldigt nära naturen....

Kram Ditte

"Gänget"

Vi kommer gärna på middag. Säj bara till i god tid så vi kan boka flygbiljetter. Du lagar alltid god mat och är nästan alltid bra på att improvisera.Men inte då det gäller pyssel!

Vi saknar dig! Kram!

Karolina

Får man beställa en middag om jag dyker upp i november? Måste bara veta det innan jag bokar resa, annars är det ju ingen idé. =) Kram

Ditte

Karolina!

Givetvis bokar jag in ett par middagar hos oss. Du är sååå välkommen. Vi längtar efter dig! Lite flärd från Stockholm passar utmärkt!!

Kram från oss båda.

Vi har även logi om så önskas!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: