Hembesök

    
Fredag, vilken underbar dag! Så sjöng en kollega, Karolina, för oss förra hösten var fredag. Ja, sången är lite längre... och kära Karolina har flyttat till Stockholm. Tomt utan dig här!!!! Men minnena finns alltid kvar.
Var idag på "after work" hos en arbetskamrat, Maria, som bor en bit från skolan. Jättetrevligt! Här ses vi ett 15 tal arbetskamrater/vänner för attt laga ochäta tacos tillsammans och umgås. Till saken hör att värdinnan inom den närmsta framtiden fyller jämt. Rena ungdomen jämfört med mig, men i alla fall....Så lite uppvaktning blev det också- och väldigt trevligt.


Det var här hembesöket ägde rum.


Grattis i förskott Maria!

Det var alltså tacos som gällde. Som den sanna hackexprt jag är samlades jag med ett par likasinnade i köket. De övriga, ganska många, tog hand om dukning och viss underhållning. ( Singstar i källaren)
Vilket flyt vi hade i köket. Helt imponerande! Här behövdes då ingen arbetsledare. Men värdinnanfanns hela tiden behjälplig.

 
Samarbete på hög nivå. Kollegorna Tove och Mårten, samt jag, hackar grönsaker som om vi aldrig gjort annat.


Till bords! Aptiten var det inget fel på.


Även "min hörna" lät sig väl smaka. Christina, i vit blus, var ansvarig för köttfärsens stekning. Den blev helt perfekt!

Jag gjorde genast några reflexioner i sammanhanget. Här samlas vi ett gäng arbetskamrater hos en kollega fredag eftermiddag. Uppslutningen är stor, skratten många, stämningen hög och glädjen är inte att ta miste på.
Kan och gör vi så här hemma? Om inte, varför? Det känns som om att umgås här är så mycket lättare och mindre kravlöst. Man behöver inte "boka in" att träffas månader i förväg och att hjälpas åt är helt naturligt. Är det för att vi är långt hemifrån eller är det miljön och livet här som ger oss möjligheten? Jag vet inte. Jag vet bara att jag stortrivs och gläds åt min tillvaro här.
Tack Maria och alla kollegor för en fantastiskt trevlig eftermiddag och kväll. Antar att kvällen kanske övergick i natt för några.....
Ingrid

Ser gott och trevligt ut. Tycker du verkar vara på topp i köket. Tur det inte handlade om pyssel. Då hade ditt leende inte varit lika glatt. Men vad är skillnaden?

Kram!

Ditte

Ingrid!

Du vet att jag är kraftigt allergisk mot silkespapper,fjädrar,garn och annat som gör livet svårt. Har inte funnit någon bot här heller. Tror det är bestående. Men jag kan leva med det.

Iris

Vilken trevlig kväll! Taxiresan kunde ha blivit kortare!

Åsa i Beijing

Håller med dig Ditte! Det är enkelt att leva och umgås här! Undrar egentligen var skillnaden ligger?? Tack för en trevlig kväll!

Förresten.. Snygg ny layout på din blogg!

Christina

Snygg blogg!!! Jättetrevlig kväll, för några av oss blev den lite sen. Får vila idag!! Kram

Emma

Ser jättetrevligt ut! Blev sugen på tacos.. jag får fixa tillagning av det i Shanghai också!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: