En smäll i solen...

    
Fredag eftermiddag. Oktobersolen lyser med sina ännu värmande strålar över uteserveringarna. Tänk att sitta ute och njuta av ett glas vin och samla ihop intrycken av veckan.
På gatan händer mycket, så själva ihopsamlandet blir stundtals lite splittrat.
Rätt som det är hörs en smäll...En grå bil står parkerad vid kanten. En stor mercedes gör en u-sväng, i mitt tycke alltför snäv och kör på den grå bilen. Intressant!
All trafik stannar upp och det kommer inte förbi några bilar. En buss med små skolbarn som resenärer traskar ut och börjar med en fröken i spetsen gå framåt längs trottoaren.
På gatan händer inget mer än att det uppstår en viss folksamling. Sitter på första parkett och ser hela föreställningen.
I Beijing om det händer en olycka, aldrig så liten och de inblandade inte kan enas, ska polisen komma. Här var man definitivt inte enig.
I Sverige hade det inte varit någon tvekan. Står en bil parkerad, är man inte skyldig om man blir påkörd.( i princip)
Två yngre kvinnor var inblandade i affären och hur det hela slutade vet jag inte. Men oddsen, enligt de kinesiska åskådarna, var att det nog i detta fall fick bli föraren av mersan som fick stå för kalaset. Annars kan det ibland vara så att störst bil vinner...


Den grå bilen parkerad och mercedesen bakom cyklisten i rött.
 
Ingrid

Undrar när du ska börja köra bil.Eller ska du ha chaufför? Blir det inte snart en BMW? Du får ligga på lite.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: