En helt vanlig måndag

    
Första arbetsdagen efter höstlovet. Kändes roligt att träffa mina elever och höra hur de haft det. Många hade gjort resor och hade spännande händelser att berätta om från Bali, Vietnam, Inre Mongoliet, Hainan i södra Kina och olika platser i Thailand. Tänk vad dessa elever får uppleva under sin vistelse här i Kina. Vilka minnen för livet!!!
Även jag får fantastiska resetips. Bara att tacka och ta emot. Har så smått i tankarna börjat planera nästa resa.

Konferens på eftermiddagen och hemma runt 18. Tur man är "ung och pigg". Om inte annat, så gör jobbet att piggheten är ett nödvändigt arbetsredaskap. Tänk att gå till jobbet och få vara glad hela dagen. Det är eleverna, arbetskamraterna och hela livet här tror jag, som gör att det finns energi kvar även hemma. Annat än hemma minsann!

Idag kanaliserade jag min extra energi på att ordna mat hemma. Rester från i lördagens pastamiddag fanns kvar. Dessa förstärktes med en gratäng gjord på aubergine, färska tomater, rödlök, lite vitlök och rikligt med riven ost. Riktigt gott i all sin enkelhet.


God och mysig måndagsmiddag.

Nu när det börjar bli lite kyligare i luften och det inte är så lockande att sitta på uterestauranger kvällstid, så kommer jag nog att laga en del mat hemma. Bäst att passa på med superfina grönsaker och fint kött, utan en massa vatten i.
Ska snarast utöka min kinesiska vokabulär med nya "grönsaks och fruktord".
Anonym

Ser gott ut. När får man komma?

Kram

eva

Nu har jag tittat på alla bilder från er semesterresa. Otroligt vackert!

Eva


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: