Vad ska man säja?

    
Måndag morgon och till nya skolan i Gahood. En resa med skolbussen på ca, 45 minuter.Tränade lite kinesiska på vägen. Det kan nog bli lite träning var dag förhoppningsvis...

Inte hade det hänt så mycket sen sist inte.
Jobbade i mitt klassrum med att packa upp, ställa i ordning, damma och städa.Tur att jag fick hjälp av våra "ayisar". ( städpersonal och allt i allo)
En av mina stöttepelare, Christina, har varit till ett ovärderligt stöd med ALLT Mången tack!!! Hur ska jag klara mig efter jul då hon åker hem??? Det blir svårt!! Behöver nog en invänjningsperiod!


Här hjälps vi åt med moppningen i nya klassrummet.

Till invigningen på torsdag ska vi ha likartad klädsel. Mörkblå kjol/byxa och vit blus med något kråsartat runt kragen.
När jag provade min kjol kunde jag bara konstatera att ALLT var fel. Efter många diskussioner med leverantören, fick jag honom att förstå, att min kjol ska vila på höfterna och inte sitta över naveln som det är brukligt att kinesiska kjolar gör. Den var dessuton väldigt kort. Inte passande på en "fröken" som närmar sig de 60. ( Även om jag har hyfsat snygga ben...)
Men med nätstrumpor och högklackade skor ( Tina Turner) kanske det passat på en nattklubb. Men nu talar jag om invigningen av den NYA SVENSKA SKOLAN. Något annat måste till.
Väntar med spänning på resultatet. Får se det på onsdag.


Två kollegor; Anna och Carrie i sina "uniformer". Observera den lilla "volangen" under kragen.

Det är fortfarande en del som inte fungerar på skolan och det skulle vara lätt att hetsa upp sig. Men, till vilken nytta?
Jag följer det råd jag fick, då jag kom till Beijing i januari 2007 av en god vän; det handlar om att GILLA LÄGET.
Tack Jan för det!!! Men ibland är det lite svårt....

Eftersom vi inte kan ha eleverna i skolan denna vecka så ska vi i morgon på utflykt till World Park; hela världen uppbyggt i ett miniatyrlandskap. På onsdag åker vi skridskor inomhus, i China World. Ska bli jättekul!!!
Och sen,på torsdag, invigning!!!
Återkommer om detta. Då ska vår svenska utbildningsminister klippa banden!!! Håll tummarna, att det inte blir några större, oförutsedda, vattenfall inomhus denna dag.


Trötta kollegor på väg hem.Iris

Tack för allt stöd idag! positiv anda!

Karolina!!!

Hahaha... va 17... Kunde ni inte ha sagt till mig om invigningen tidigare. Jag hade mer än gärna bokat resa en dag tidigare bara för att få se er i de kläderna. Hahaha...

Anonym

haha ditte så söta carrie o anna är!! anna var är kjolen?!!!! =) vad spännande med en ny skola, s bli kul att besöka när jag kommer til våren=)

kram på dig hälsa Bosse.

Sanna

Halloj från Skåne!

Vilken underbar bild på Carrie och Anna! I love it! Vem har bestämt denna klädsel undrar jag...

Jag sitter med ett stort leende på läpparna. Din beskrivning är FANTASTISK Ditte!!! Oh vad jag önskade att jag var där och fick beskåda detta!!

Miss U!

Kram från ett regnigt Skåne...här är vattenfall från himmeln..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: