Snart är det dax!

    
Ja, i morgon är det invigning av den "Nya Svenska Skolan i Beijing", Helt fantastiskt! Dock har vägentill målet haft en del hinder på vägen. Dessa av de mest skiftande karaktär. Förskolan har varit "ledig" under veckan och föräldrar har haft en fantastisk möjlighet till kvalitetstid med sina barn. Det fungerar ju här, där det oftast bara är en av föräldrarna som yrkesarbetar.
Skoleleverna har haft skiftande verksamhet; hemarbete, studiebesök och friluftsdag. Det är ju så att barn lär sig väldigt mycket även när de inte är i skolan.

I tisdags gjorde vi jorden runt på ett par timmar. Vi var i World Park; en värld i miniatyr med alla världsdelar och många länder representerade. Dock inte Sverige, tyvärr, men Norge och Danmark fanns med!  Alltid något! Kanske kan Stadshuset i Stockholm eller Globen kunna få ett minnesmärke?
Vi hade en jättebra,rolig och lärorik dag i denna park. Vilken undervisning hade kunnat ge allt detta på ett par timmar? Ja, inte ens SSB. Även om vi är proffs aldrig så mycket!Varför inte Paris?


Eller New york och Manhattan? Vi hänger med!

Dagen idag ägnades åt skridskoåkning på Worl Trade Center och en arena som heter "Le COOL".
Även om jag åkt skridskor sedan jag var barn, alltså mycket länge, så känner jag mig alltid som Bambi på hal is. Men det dröjde inte länge förrän mina "gamla" talanger kom fram. Kul var det!!!
Gissa om eleverna uppskattade att vi lärare åkte?


Här är vi i klassen! Järngänget!

Innan vi åkte till stan, en resa med abbonnerad buss på ca 1 h, så tränade alla skolans elever inför den högtidliga invigningen i morgon. Det ska verkligen bli roligt att vara med om denna. Återkommer med utförlig rapport! Tänk att få vara med om detta tillfälle! Jag vet ju vilket slit det varit under veckan!! Och nu är det nära!!!


Skolans elever tränar i aulan. Det är dåligt med värme, därav mössor och all klädsel. Förhoppningsvis är det varmare i morgon. I vilket fall åker mössor och jackor av då....


Det blir nog bra. Här i entréhallen ska det ske....

Fick min nya kjol idag. Den passade!!! Nu återstår det att välja lämplig fotbeklädnad. Svarta med höga klackar,eller ska jag ta stövlar? Bestämmer i morgon. Lättast så!
 Till denna lilla, korta, kjol; vilket överplagg ska jag ta. Ska det bli lite "skogshuggarvariant" med fleecetröja som hör till vår skoljacka, eller ska jag ta en blå duffel? Svårt att bestämma! Mer elegant eller rustikt???
Sen ska vi bara inte tala om turerna kring strumporna. Från början var jag inne på lite Tina Turner stuk, med nätstrumpor, därefter blev det neutrala eller svarta strumpor. Valet där blev lätt. Jag har bara svarta och kan inte köpa några andra för affärerna är stängda. Då var det klart! Sen var frågan om jag skulle ha den vita blusen innanför eller utanpå kjolen.
Efter samtal med Christina, en av livlinorna här, så blir det nog innanför. Och med skärp.
Den sista detaljen är ett litet krås eller "fluga", i alla fall något med prickar på. Var ska den vara? Kanske kan den till och med undvaras?

Men varför alla dessa tankar om klädsel? Jag vet ju att det blir bra. Jättebra!!!
KerstinLycka till på invigningen!

Ska bli spännande att se hur tjusig du blir i din skoluniform!

Kram från Kerstin

Marie Leander

Åh vad spännande. Önskar så att jag hade varit med. Du måste lägga upp massor av bilder på nya skola, jag är så nyfiken.

Ett stort lycka till! Krama alla från mig

Marie

Sanna

LYCKA TILL!! Snälla blogga upp massor med bilder! Vi är såååå nyfikna!

Kram från en trött men glad skolsköterska hemma i Svedala


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: