Skolk, kan det vara ok?

    
Kan skolk vara ok? Ja, det är en bra fråga. Undrar om det finns bra svar också....Kanske tveksamt. Idag har jag i alla fall skolkat från en kinesisk lektion. Jag  vet; inte bra... men ibland så känns det lite FÖR MYCKET. Men bara ibland!
Det har varit en intensiv vecka med många, nya och väldigt, roliga upplevelser. Jag har ju haft en "ambulerande skola,"så givande, så positivt och väldigt lärorikt. Men... tiden för läxor har varit minimal.
Därför ställde jag in dagens två timmar långa lektion. Jag hade helt enkelt inte hunnit göra läxorna,,, Dålig ursäkt, visst, men jag står för den.

I stället för att ägna mig åt kinesiska, så bakade den äkta hälften och jag "lussebröd". Jag kan inte kalla det för lussekatter. Det går inte. Då finns i alla fall en viss tanke om hur dessa ska se ut. Vi lät kreativiteten och degens konsistens mer avgöra.... Kanske är det på detta sätt som min kreativa talang kan/bör användas. Hur som helst, jobbade vi båda två på bra i själva degprocessen och skapandefasen.
Att degen var lös, väldigt lös, var vi båda helt överens om. Mer mjöl tillsattes....Degen satt fortfarande som klister på händerna. Men till slut lyckades vi få till några figurer. Ska köpa ett annat slags mjöl med mer gluten i till nästa bak. Verkar lättare!


Själva formen på Lussebröden var absolut ny. Tur det finns mjöl att tillsätta.


Färdiggräddade saffransbröd; smaken var bra.


På söndag är det första advent, så även här. Pepparkakor, lusseformationer, glögg , tomte och adventsljusstake. Nästan som hemma!

På söndag är det första advent och då blir det adventsgudstjänst som hålls på Nya Svenska Skolan.  Den svenska prästen Maria, från Hong Kong, kommer hit och det känns bra att vara med på denna adventshögtid. 
Därefter blir det julmarknad. Det är SWEA; en organisation för svenska kvinnor som bor utomlands, som anordnar denna. Ska bli roligt att få "stödköpa" det/de kort jag tillverkade för en tid sedan och säkert inhandla lite annat smått och gott också. Vi får se vad det blir...Anonym

Att du din präktiga varelse skulle skolka från kinesiskan, det fanns inte i min föreställningsvärld. Då har du nog haft det "lite körigt". Du ställer väl aldrig in något, du plikttrogna vän.

Hoppas att alla förstår vilket jobb du gör.

Eftersom jag haft dig som lärare så vet jag. Du ger ett livslångt lärande. Det kan aldrig tillräckligt värderas.

Hoppas du hinner vila också! Åtminstone lite.

Många kramar

Ditte

Jag hinner vila, annars får jag göra det i graven. Men jag stortrivs och ser var dag som en ny möjlighet. Så skönt att inte vara ung! jag plockar från bagaget och erfarenhetena. Bra med lite/mycket erfarenhet då det bir annorlunda arbetsuppgifter. Och kinesiskan får jag jobba i kapp. Det är verkligen jättekul! Vanligtvis!!

Karolina

Jag tycker att du kan skolka med gott samvete från Kinesiskan. Jag har ju med egna öron hört hur flitigt du och kinesiskafröken övar samma nasala läten i timmatal. Jag blev trött efter 5 min =) Kram /Karolina

Anonym

ja vist ska det bli mysigt med första advent. ska du o bosse sitta o knapra i er alla de lussebullarna?!! Ja väl bakat. vi ska oxå fira advent men det blir inga lussebullar här det blir glögg o pepparkakor (på burk) finns ingen tid att baka. ha en härlig advents gudstjänst o du får gärna hälsa Maria ifrån mig, för ett år sedan när jag berättade för henne att jag och matt flyttar till severige så sa hon " då ska jag be för er" jag blev helt ställd fast det var fint p¨å samma gång=)

ha det så gött hälsa bosse.

/emma


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: