Nya skolan i Gahood

    
Lördag morgon. Beredd på uppackning och inflyttning i den nya skolan. Ja, det blev inte riktiigt som det var tänkt. Det fanns en del justeringar kvar att göra....lite varstans. Vad gäller förskolans lokaler är det mer kvar att göra. Dessa utrymmen var tidigare en stor bowlinghall, men är nu snart färdigställda till ändamålsenliga och jättefina lokaler.  

Vad gäller skolan och deras lokaler  var de  i stort sett klara, lite justeringar här och där återstår. Flera av oss kunde påbörja sin uppackning och möblering.
Men så händer det....Plötsligt möts vi i den vackra marmortrappan av ett "vattenfall". Det forsar vatten uppifrån. Vi hämtar trasor och börjar torka febrilt. Tar ut möbler från ett klassrum och musiksalen där det ymnigt rinner in vatten genom taken. Det visade sig att rör och slangar inte var inkopplade på ett sprinklersystem. Puh! Men vi är bra tränade på att rycka ut och handla snabbt även i de mest oväntade situationer. 

Någon vanlig skolverksamhet kommer vi inte att ha under nästa vecka. Studiebesök, friluftsdag med skridskoåkning, studier hemma och träning inför den stora invigningen på torsdag, den 13/11,  blir alternativen.  Förskolebarnen stannar hemma under veckan och kommer till invigningen. 
Då kommer också den svenske utbildningsministern, Jan Björklund, att officiellt klippa bandet och inviga den "Nya Svenska Skolan" i Gahood.
Många gäster är inbjudna och det blir en högtidlig och spännande dag, det är jag säker på. För här kan allt hända....

"En liten bit i taget och du kommer långt", så sant så sant....Beredd på inflyttning


Brandsläckare och växter har kommit (entréhallen) och ska placeras ut.


Mitt klassrum. Här borras det i betongen...Ingen brist på arbetskraft råder.


Lunchen dukas upp i den vackra aulan.


Gott var det!!!


Iris

Vilka vackra lokaler vi kommer att arbeta i!

Ingrid

Vet att du är anpassningsbar och hittar det positiva. Oftast! Nya skolan blir nog jättefin. Ska bli roligt att få se den.

Verkar som om du har fått mycket gjort i klassrummet.

Du hinner väl pusta lite ibland? Eller ska jag vara orolig?

Anonym

Åhh vad kul det ska bli att se detta....


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: