Lite av en ledig dag...

    
Visst, det var inget skoljobb idag. Svenska Skolan håller som bäst på att flytta till nya, jättefina lokaler och idag skulle alla "prylar" transporteras och vi var lediga, så även i morgon. Ja, lediga för resten; vi jobbar hela helgen i stället. Måste ju ha lokalerna klara att ta emot alla barn på måndag morgon.
Hur tillbringar jag då en ledig dag, så här rakt up och ner.
Inte blev det mycket till sovmorgon. En glad och pigg Ayi studsade in klockan 9 för att städa lägenheten. Inger och jag slängde i oss frukosten för att snarast ge oss ut på stan. Jag för min del, hann med lite mailande och studier av kinesiska ord före frukost...lektion i kväll.
Vårt första stopp var en skräddare. Kom på att jag absolut behövde ha en ny klänning uppsydd. Men se där var det inte öppet före 11. Tänk,vilka nymodigheter! Är van vid att allt i stort sett har öppet dygnet runt här. Fick tänka om och vi traskade till Yashow. Där var det öppet. Hittade ett sidentyg och en modell. Inget velande här inte. Prutade och bestämde mig inom ett par minuter. Omsorgsfull måttagning och provning på måndag. Får se det färdiga resultatet på onsdag.

Inger och jag vandrade vidare till juvelerarbutiken, Fine Jeweller´s, där vi skulle träffa resten av "ledighetskommitteén".
Juveler är alltid ett intressant kapitel....Mycket fina smycken finns det...och vi hann gå igenom flera avdelningar.


Personalen på "Fine Jeweller´s" tar väl hand om oss. Vi är ju VIP kunder- personalen är klädd i svarta dräkter....

Besöket här var ganska krävande och lunch var vad som behövdes.
Denna varma,soliga, novemberdag fick den avnjutas på restaurant Pavillon, utomhus. Så skönt och verkligen mysigt! Många glada och goa skratt förhöjde tillvaron.


Öl kan smaka sååå gott en vanlig torsdag lunch. Vi var helt slut efter besöket hos juveleraren...

Jag fick raska på lite, hade ett skoljobb att utföra. Resten av gänget förflyttade sig till den lilla, genuina, shoppinggatan Dazhalan. Jag möttte upp senare.... Missade dock fikat på biografen...De övriga hade också hunnit med en del shopping under tiden.
Vi hittade också en tebutik, knallade in och erbjuds avsmakning av te. Ja, vår vän Anna kom på att hon nog behövde en typ av "flaska" liksom en termos. Den var dyr, 150 yuan. Så om hon nu köpte denna flaska skulle vi bli bjudna på avsmakning av te... Det blev vi.


Jag provar ett kinesiskt Oolong te. Luktade lite av höstack, men smaken var ok.

Besöket i denna berömda tebutik, ansedd som en av stadens bästa, slutade med att både Anna och Inger köpte med sig te. ( Delvis planrat innan, åtminstone av Inger)

Taxi hem i rusningstrafik med inhandlade varor. Ganska smärtfitt gick det, trots rusningstrafik. De övriga gick till Purple Haze för att äta middag. Själv gick jag hem för att ägna en stund åt min kinesiska läxa, lektion klockan 19-21.
När så läraren Maggi kommer är hon utrustad med nytt material till mig... Blir nästan matt i lacken. Mina ambitioner är inte i fas med hennes. Nu måste de åtminstone konfigureras... 

 
Här är min kinesiska litteratur; dessutom ett antal cd skivor...Alla posters med ord och tecken,10 stycken nya, finns inte ens med på bild.

Hur som helst tog jag mod till mig och förbjöd min ambitiösa lärare att komma med ETT ENDA NYTT MATERIAL ELLER BOK, förrän jag behärskar det jag fått. Dettkommer jag inte att göra inom min livslängd; jag lovar...
Hennes sista tappra försök denna lektion var att jag skulle börja med tecken. Då kom mitt mycket bestämda JAG fram och meddelade att det INTE PÅ NÅGRA VILLKOR VAR AKTUELLT med några tecken för min del. Inte förrän jag lärt mig det mest elementära....och det lär dröja.

Så visst är det behagligt med arbetsfria dagar...Man hinner mycket! Men roligt har jag på jobbet också.
Får se vad den arbetsfria dagen i morgon har att erbjuda. Ska försöka sova till 8 i alla fall. Om jag inte väcks av mardrömar om kinseiskt uttal eller annat.
Tänk vad jag har det bra!!! Och jag menar det!!
"Gänget"

Vilken tur att du inte gått i pension än. Vi tror du trivs med att ha mycket att göra. Roligt verkar ni ha, både på jobb och fritid. Som vi alltid sagt:

" tur att du inte är ung" då skulle du aldrig ha orkat.

Många kramar och hälsningar

Karolina

Hahaha, låter verkligen som att du lever ett jobbigt liv nu Ditte, NOT!!! Njut!!! Snart kommer jag dit och njuter med dig. Ska bli så kul att se den nya skolan. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: