Praktisk kinesiska

    

Dagens kinesiska lektion ägde rum på tunnelbanan, i taxi och på en typiskt kinesisk restaurang. Min lärare Maggie, vill att jag ska träffa fler kineser och träna. Inte lätt, då mitt ordförråd är MYCKET BEGRÄNSAT.
Men skam den som ger sig....


Maggie, mitt i lektionen och middagen


Flitig student vid matbordet

Vet inte om jag gör så stora framsteg, men roligt är det. Fick i uppgift att snarast spela över en massa lektioner till min I pod. Jag vet knappast hur man gör. Försökte själv ett tag, gav upp och ringde Sussie, en av mina livlinor. Efter två samtal var jag på gång....Tack!!! Nu kan jag lyssna i bussen till och från jobbet och det blir en hel del timmar var vecka. Vill till att använda tiden. Dygnet har 24 h, det är lika för alla. Sen bestämmer man själv, åtminstone delvis, vad de ska fyllas med.
Jag ser fram emot när jag ska börja förstå lite av vad som sägs.....Så bok och inspelat material är en god början. Kan fundera lite på vad mina medpassagerare i bussen ska säja när jag sitter och pratar med mig själv. Men å andra sidan så hör jag det inte själv, så ........

Karolina

Men Ditte... Det låter ju helt osocialt... Du kan ju inte sitta och lyssna på ipod i bussen. Vem ska då underhålla de andra med historier? Nu ska jag iväg och röja lite sten, en tandsten denna gång faktiskt =) Kram

Susanna

Du är helt fantastisk! Vilken energi!!!

Jag blir nästan avundsjuk!! ;-))

Må så gott. Kram

Christina

Du skriver så roligt, det är ett stort nöje att läsa din blogg... Måste erkänna att jag känner lite sorg över att inte vara kvar nästa termin och få ha dig som tolk. Är övertygad om att du med din energi är fullärd till våren! Ses i morgon!

Ditte

Visst är det lite osocialt att lyssna på band, men Karolina du är inte här så skatten på bussen är inte lika många.Tyvärr!!!

Att ha mig som tolk här Christina , skulle innebära diverse faror och det vill jag inte utsätta dig för.

Men kom på besök!!!

Tack kära vänner för ert stöd!!! Jag kommer INTE att ge upp!!!( Vad gäller kinesiskan)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: