Höstens första gäster

    
Så var det dags! Ett tre timmar försenat Finnairplan landar och här är de; hösten första gäster. Så efterlängtade och väldigt välkomna!


Inger och Göran på ingång, snarare utgång.

Jag var laddad redan då jag satte mig i taxin ut till flygplatsen. Skulle se om föraren förstod vad jag sa på kinesiska när jag artigt bad honom om att köra mig till flygplatsen och terminal 3. Tror i alla fall att jag lyckades få halva meningen rätt. Hade tränat en hel del, måste medges. Kom i alla fall till rätt ställe. Alltid något! 
Etfer en snabb smörgåslunch hemma väntade Lamatemplet på oss. Ett Buddhistiskt tempel, ett aktivt sådant,mitt i Beijing. Det bor ett antal munkar där och var dag kommer mängder av människor dit för att förätta bön. Träsniderierna, takmålningarna och de många Buddhorna i sina olika skepnader gör att man alltid här ser nya saker.
Många människor tänder rökelser, offrar och ber.

Vandring genom hutongområden i den begynnande skymningen. Ta in och försöka förstå livet det gamla Peking....
Känner att denna stad har en stor plats i mitt hjärta. Jag är liksom hemma här...
Även denna dag går mot sitt slut. Och, visst blir det middag på Purple Haze, vår thailändska stam och kvartersrestaurang. Alltid lika gott, alltid litrevligt.!


Skål och välkomna!

Göran har varit här tidigare och nu ville vi se det han inte tidigare upplevt. Lite av en utmaning! För Inger är Beijing ett ännu oskrivet blad som väntar på att fyllas. Det ska vi göra under veckan. Absolut!
 
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: