Första, riktiga, skoldagen i Gahood

    

Den fantastiska invigningen av skolan har skrivit historia. Helgen har passerat i festligheternas tecken och idag var det den första, riktiga, skoldagen i Gahood. 
Bussturen i morse gick hyfsat och vi i stadsbussen var framme 8.15. En kvart till övers för att ta sig uppför två trappor till personalrummet, lämna ytterkläderna och sedan förflytta sig ännu en trappa upp till klassrummet.
Här kommer det att bli "gratismotion" var dag. Har man sen glömt något så blir det extra turer upp och ner.
Morgonen var kylig, inte mer än +3 men strålande sol. Från mitt klassrum kan jag i fjärran se bergen om det är riktigt klart. Tittar man noga på fotot, väldigt noga, så kan de skymta en aning i långt borta. Inser att jag får ta ett bättre kort för att bli trodd. Men det kommer!


Utsikt fråm vårt klassrum.

Hade inte så mycket tid för undervisning idag. Lånade generöst ut klassen till en kollega.
 Var nämligen på flygplatsen och tog emot Kajsa, en VFU student, som går på GIH i Stockholm och ska göra fyra veckors praktik hos oss på SSB. Verkligen jättekul.
Visserligen är inte idrottssalen riktigt klar men vi har en fin aula där det går utmärkt att träna dans inför Nobelfesten. Att eleverna får träna sig i att orientera i omgivningarna är också en utmärkt syssla.

Jag fick gott, svenskt bröd, (Lingonbröd och Hönökaka) och två olika sorters rökt korv i present. Så gott!!!
Eftersom vi snart närmar oss advent kom också en liten, tomteliknande, varelse med. Han får vänta med sin placering i ett par veckor till!

Lite undervisning blev det för min del också. Känns så roligt i de nya, fina lokalerna. Värmen är inte på för fullt och det drar, periodvis viner det, från fönstren. Kan vara nog så skönt, då vi hemma i lägenheten har en temperatur på +26. Och den går inte att reglera! Sammantaget blir det över ett dygn en lagom medeltemperatur på runt 20 grader, vilket är helt i min smak.


Flitens lampa lyser i klassrummet. Här skrivs det brev till en elev som flyttat hem till Norge.


Vi har ett läsrum också. Gott om utrymme med andra ord.

Iris

Vad trevligt med utrymme för olika aktiviteter!

Anonym

Hej ditte. så kul att u så ofta uppdaterar o det är verkligen mkt som händer i era/ditt liv där borta. Ska ni hem över julen, ta det lungt o julmysa?=)

Ja tänk sikket utrymme ni får nu o så skönt för barnen att känna detta.

ha det gött hälsa bosse kram kram

emma

Anna

Hej!

Vad fint det ser ut. Skönt med större utrymme i klassrummet och på skolan! Du får hälsa eleverna från mig!

Kram Anna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: