Dazhalan, en av mina favoritgator

    
Solen strålar, luften är klar och himmeln vackert blå. Vilken fantastisk dag att vara ledig på. Dessutom en ganska vanlig måndag. Det är varmt utomhusoch känns nästan som en aprildag,,,Ja, jag vet det är den 3/11.
Ville idag visa Inger en av mina absoluta favoriter i stan; om man nu bortser från all kultur och alla parker....
Javisst! Den lilla gatan Dazhalan, söder om Himmelska Fridens Torg. Området och dess affärer känns som om de funnits där i evigheter. Det har nog många också faktiskt gjort.
I våras när jag var här var det stora skynken och plank som skymde butikerna och flera av dem var stängda. Det var renovering på gång! Lagom till OS i somras var allt återställt och så fint.


Vem vill inte handla i denna affär, bara för att huset är så vackert?


Eller i den här?


Och in i hutongerna går livet sin gilla gång.

Den gamla paradgatan Quianmen, alldeles i närheten, är ochså helt nyrenoverad. Man får nästan en känsla av att befinna sig lite som på en av gatorna i Disneyland/Disneyworld.
Jag letade under förra året efter just danna gata. Var på jakt efter en anrik sidenaffär som skulle ligga just här. Gatan var utsatt på kartan, absolut. Men i verkligheten fanns den inte. Jag försökte övertyga min käre make om att gator bara inte försvinner. Men han konstaterade helt lugnt att den inte fanns. Vad som fanns var höga, blå plank! Det tog mig flera turer till området för att få mitt innersta att förstå att Quianmen faktiskt inte fanns. Det hjälpte inte att jag var envis.
Nu har den i alla fall uppstått. Även den var under renovering! Och inte ens synlig!


Här är det renoverade resultatet. Och spårvagnsspåren finns kvar...
KinaTessan

Oj, vad fint.. hur hittar jag dit. du måste berätta. =) jag mår inge vidare.. min mage spökar nu igen och min förkylning verkar ha släppt lite iallfall.. önskar er en trevlig vecka med besöket. kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: