Summering av ett majlov.

    

Tänkte som omväxling för er kära läsare och även mig själv, förnya mig lite i mitt skrivande. Inleder därför med en haikudikt, en japansk kortdikt på tre rader. ( fem, sju och fem stvavelser) 

FART,FLÄKT OCH KULTUR,
OMVÄXLING SÅ DET FÖRSLÅR,
TID FÖR REFLEKTION

Ja, nog har detta majlov varit fartfyllt  och omväxlande alltid. Xian med terrakottaarmén, shopping, släktingar på besök, byutflykt, cykelturer, valborgsfirande, promenader, skrivande, restaurangbesök, uteserveringar, träffat vänner, utforskat nya busslinjer, samt haft tid och ork för eftertanke. Visst är det fantastiskt! Så mycket som kan upplevas på en vecka!

Bybesöket med vandring på en del av muren, gav en helt annan dimension åt det vanliga storstadslivet.
Byn vi besökte, en tur som arrangerades av China Culture Club, visade att tiden där nästan stått stilla i minst 50 år. Och detta bara ett par timmar med buss från Beijing.

image287
Torra kvistar till bränsle bärs fortfarande på ryggen.

image288
Anna och jag på muren som omringar byn.

Nu var det så att byn inte var helt lätt att hitta. Vår busschaufför körde fel på ett ställe, men värre var det för våra andra vänner, Eva Britt och Johnny. Deras busschafför hade stora svårigheter att hitta och den bussen kom fram minst en timma efter oss. Hade inte Eva Britt  ringt mig och låtit vår guide tala med deras chaufför, så hade han kanske fortfarande letat efter byn. Vad vet jag.....

Efter besöket i byn där tiden verkat stå still så vandrade vi över kullarna till nästa by. På vägen rastade vi också på en del av Muren. ( den Kinesiska)

image289
Vandra vidare.... precis vad jag och Anna gör.

image290
Bosse och jag rastar på Muren.

Hungern började göra sig påmind och snart var det dags för lite lunch i nästa by. Här håller man på att bygga små "guesthouse" och inom en inte alltför lång framtid kommer nog många Beijingbor att ta sig hit ut för vila, frisk luft och rekreation.

 

image292
Lunchdags! Här tillsammans med Bosses syster Maggi och hennes man Bertrand.

Först när vi avslutat lunchen, kom våra vänner Eva Britt och Johnny vandrandes och då var det dags för oss att åka hem. En skön och annorlunda dag med många upplevelser och intryck blev den korta sammanfattningen av denna dag. En bra dag, med andra ord!
( En särskild hälsning just här till mina "gamla" kollegor Elisabeth, Kerstin och Helene.)

Kontrasterna mellan den lilla byn och Beijing är verkligen slående. Alla människor, bilar, trafikstockningar och luften, ja visst. Men här finns också pulsen, restaurangerna, barerna, uteserveringarna, parkerna,shoppingen, skolan, ,vännerna, livet; Ja i den verklighet där jag dagligen vistas.

image293
Söndagsutflykt. Jag har fått in den rätta känslan nu. Det är nog bara utseendet som skiljer mig från en infödd Beijingbo, vad gäller cykling. Häftigt!