Konst och kultur

    
Lördag, mycket ska göras denna dag. Hastar efter frukost iväg till skräddaren för att lämna in en beställning på kjol och topp. Passade på hemvägen på att inhandla en mörkblå tunika. Lika bra att passa på när jag hittar något jag verkligen vill ha. Utbudet här är enormt, men det är somsagt inte ALLT jag vill ha.
Sole skiner, luften känns klar. Lätt att andas denna dag.
Det är varmt och riktigt behagligt.
Ett av dagens program är att tillsammans med Bossse och Anna ( kollega och vän) besöka konstdistriktet Factory 798 i Dashanzi, ca 15 minuter med taxi från oss. Ett område som är 20.000m2 stort och fyllt med gallerier av skiftande storlek. Maya en kinesisk vän och tidigare bildlärare på skolan, skulle visa oss runt.
Detta är ett gammalt, fabriksområde, som nu håller på att göras i ordning. Antar att allt ska vara klart till OS i augusti 08.  Det var bara vissa svårigheter att ta sig fram. Gatorna i området håller på att läggas om och dammet yrde lång väg.
'image294  

Vi hann med många gallerier, men jag måste nog tillstå att den konst vi såg idag inte var riktigt lämpad för vår lägenhet. Vare sig den vi bor i här i Beijing eller hemma i Stockholm.

image295
Vad säjs om några röda figurer? Vet inte om jag poserade så bra? Skulle stått mer ihop med knäna....

image296
Kanske några hammare skulle passa? Tveksamt!

Vi hade en trevlig eftermiddag och hann med många gallerier. Det blev dock inga inköp denna gång!
Det blåste en hel del och dammet yrde från alla håll. Till sist blev vi hungriga och uppsökte en uteservering. Ja, det dammade friskt även här.....

 Maya och Anna studerar omsorgsfullt menyn.


Maya bestämde sig för att äta en champinjonsoppa. Den kom in, men utan några synliga champinjoner. det hjälpte föga att hon klagade, på kinesiska, champinjonerna lyste med sin frånvaro. Någon ny soppa fick hon inte. Bosse och jag hade beställt clubsandwich. Den kom in och var riktigt god. Anna hade efter moget övervägande bestämt sig för en Caesarsallad. Den dröjde och dröjde.....och till sist kom den. Den bestod nog av nästan ett helt huvud isbergssallad, lite gurka, en och annan lökring samt lite papriak. Om man tittade väldigt noga gick det att upptäcka små, små smulor av bacon i anrättningen. Detta var INTE vad Anna tänkt sig, jag lovar. Hon började tappert äta, ivrigt påhejad av oss andra. Men till sist gav hon upp.

image297 
Mycket sallad var det! Men kaffet var bra!

En jättetrevlig lördagsutflykt hade vi. Taxi tillbaka till stan och nu väntade "riktig" mat på Anna, pasta carbonara.
Varför inte tillbringa någon timma i solen på uteserveringen Sole Mio, nästgårds från där vi bor?  Givetvis! Vi tar alla solchanser vi kan!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: